Mesébe illik a lombkoronasétány Makón: a Maros-parti fák között sétálhatsz
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A makói lombkoronasétány kellemes túrára csábít.

https://services.maxima.hu/upload/images/57600/mako_1.jpg

A Maros jobb partján, Szegedtől és Hódmezővásárhelytől 30 kilométerre található meg Makó városa, amely télen-nyáron kedvelt úti cél lehet. Kellemes időben a szabadban is bőven van programlehetőség a gyönyörű településen.

A városnézés mellett a túrázóknak ajánlott meglátogatni a Maros partját is: egy kalandpark és szabadidőközpont mellett itt kacskaringózik az ország másodikként kiépített lombkoronasétánya is.

Makó lombkoronasétánya

A lombkoronák között megépült út 191 méteren át vezet a fák között, 8-10 méter magasan. A tanösvény vonalára az üzemeltetők nem számítanak fel belépőjegyet, csak a csúszda igénybevételéért kell fizetni. Makó tavasszal csakugyan megér egy kis kiruccanást.

https://services.maxima.hu/upload/images/57600/mako_2.jpg
Makó hagymájáról vált világhírűvé, amelynek motívuma több épületében visszaköszön, a sétányról sem maradhatott ki. A Hagymateraszon megpihenhetnek a kirándulók.
https://services.maxima.hu/upload/images/57600/mako_3.jpg
A Maros makói partja 2012 után esett át a turisztikai fejlesztéseken, ahol csónakházat és -kikötőt, kalandparkot is átadtak. A városból a természetbe csalt turisták kedvelik a helyet.
https://services.maxima.hu/upload/images/57600/mako_4.jpg
A makói gyógyvíz méltán népszerű az országban, a Hagymatikum sok gyógyulni és lazítani vágyó vendéget fogad. Még marosigyógyiszap-kezelést is igénybe lehet venni itt.
https://services.maxima.hu/upload/images/57600/mako_5.jpg
Makó fontos nevezetessége még ortodox zsinagógája is, mely a második legnagyobb az országban. A város temetőjében ma is sokan zarándokolnak el Vorhand Mózes, a mártírhalált halt csodarabbi sírjához.

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.