Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Halott fák a türkizkék vízben


Egy idilli tó, aminek a türkizkék vizéből halott fák csonkjai állnak ki. Érdekesség Kazahsztánból.

A Kaindy tó (Каинды) egy csodás kis tó a kazah Tian Shan hegységben, nem messze az ország legnagyobb városától, Almatitól. A tó 1911-ben jött létre egy földrengés miatt.
A rengés következtében megcsúszott a talaj, és létrejött egy természetes gát. Ezután a csapadékvíz felgyűlt a völgyben, és létrejött maga a tó.
A tó a benne található, nagy számú csupasz, fehér fenyőtörzsről híres. A vízből kiálló szellem fák a völgyben nőttek, amikor szép lassan elöntötte őket az ár a tó kialakulása során. A fák és a valószerűtlen türkizkék víz együtt egy hihetetlen festői látványt hoztak létre.


A víz alatti rész még lenyűgözőbb: a még le nem bomlott törzsek és ágak egy szürreális vízióval kecsegtetik az idelátogató és merülő búvárokat. Csodaszép környékEgy felejthetetlen romantikus csónakázás a Kaindy tavon. Meglepő módon elég kevés látogatója van a Kaindy tónak. Ennek az oka az, hogy a közelében van két másik híresebb tó, a Bolshoe Almatinskoe és a Kolsay tavak. Ezeket könnyebb megközelíteni Almatiból, ezért aztán hiába lakik több, mint 1 millió ember a környékén, mégis meg tudta őrizni a nyugodt, idilli légkört.Hogyan jussunk el ide?

A tó Kazahsztánban található, a Raiymbek körzetben. A fővárostól, Almatitól nagyjából 265 km-re van. Almatiba érkezhetünk repülővel, onnan pedig bérelt autóval juthatunk el a Kaindy tóig.Forrás:ittsemvoltam.hu

 
 
EGYPERCES - UTAZÁS levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.