Ezek a legromantikusabb európai városok és helyszínek!
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Európa tele van olyan helyszínekkel, ahol a szerelemtől csak úgy izzik a levegő. A párok előszeretettel zarándokolnak el ide, legyen az egy bájos városka, egy nagy metropolisz vagy egy olyan látnivaló, ahol a szerelmes pillanatok, sőt a lánykérés is örök emlék marad. És ezek közül a London Eye csak az egyik helyszín.

Legutóbb a Ryanair légitársaság állított össze egy tízes listát azokról az úti célokról és látnivalókról, melyek a Valentin-napi időszak alatt a legkeresettebbek. A listát több mint 5000 utasának szavazatai alapján állította össze. Ezen a listán a „győztes” a London Eye, a brit főváros ikonikus óriáskereke lett, ahonnan 360 fokos kilátás nyílik Londonra.

https://services.maxima.hu/upload/images/58182/london-eye-2864410_1280.jpg

A második helyen Verona végzett, pontosabban az a kis belső udvar, ami fölé kinyúlik Shakespeare  Júliájának erkélye. A harmadik helyet a sevillai Plaza De Espana szerezte meg. Ami egyszerre vonzza a szerelmeseket és a filmrajongókat is, mivel  a vizesárokkal körülvett téren forgattak már jeleneteket a Csillagok háborújából és az Arábia Lawrence című filmeposzból is. A listából nem maradhatott ki az Eiffel-torony és a római Spanyol lépcsők, de bekerült a németországi Schwerin-kastély és a Károly-híd is Prágában.

ÍME, A TELJES 10-ES LISTA A LEGSZERELMETESEBB HELYEKRŐL:
1. London Eye, London, – Egyesült Királyság
2. Júlia erkélye, Verona – Olaszország
3. Plaza de España, Sevilla – Spanyolország
4. Schwerini kastély, Schwerin – Németország
5. Eiffel torony, Párizs – Franciaország
6. Oia, Santorini – Görögország
7. Károly híd, Prága – Csehország
8. Velence csatornái, Velence – Olaszország
9. Spanyol lépcső, Róma – Olaszország
10. Moher-sziklák, Clare – Írország

https://services.maxima.hu/upload/images/58182/shutterstock_219393550-e1465374750157.jpg

Mi azért hozzátennénk még pár helyszínt ehhez a listához, amiről aztán mindenki dönthet, hogy megüti-e a lánykérési mércét. Az első ilyen kiegészítésünk Colmar városkája lenne a német-francia határon. Az édes kisváros, tele van pasztell színű, fagerendás házakkal, és mivel az elzászi bor régió központjaként is ismert, ezért a finom borok sem hiányoznak a borkereskedések polcairól. Az egész olyan mintha egy gazdagon illusztrált középkori mesekönyvből lépett volna elő; a legapróbb terecskéje is lánykérésre termett.

https://services.maxima.hu/upload/images/58182/shutterstock_2_234380947.jpg

Másik ajánlatunk a belgiumi Brugge települése, amely Nyugat-Flandria legnagyobb városa, de a középkor óta alig változott. Nem meglepő hát, hogy 2000-ben úgy ahogy van felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Ha olyan turisták vagyunk, akik a szépséget kutatják és a tökéletes helyszínt keresik szerelmes érzelmeik bevallásához, akkor ez a város tökéletes választás lehet.

https://services.maxima.hu/upload/images/58182/1440px-Fonyod.jpg

Magyar vonatkozásban pedig Fonyódot hoznánk be a képbe, habár a Balaton környéke tele van romantikusabbnál romantikusabb helyekkel. Fonyódnak azonban van egy búsan-bájos hangulata és olyan pazar kilátása, amit nehezen lehet utánozni. Sőt még egy legenda is tartozik hozzá: az itt található Kripta-villát Abrudbányai-Rédiger Ödön építtette fiatalon elhunyt kedvese emlékére – ha valaki a hitvesi ágy fölött megfogja a párja kezét, a szerelmük örökké tart majd.

Forrás:vjm.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.