Erdély legfélelmetesebb látnivalói: a kísértetkastélytól az erdei halálzónáig
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Misztikus jelenségek, véres történelem, kísértő szellemek - ezek az erdélyi szellemtanyák egészen hátborzongatóak.

Erdélyben és Románia más pontjain is számos olyan helyszín található, ami kifejezetten erőszakos vagy misztikus múlttal rendelkezik. Ezek már évtizedek vagy inkább évszázadok óta borzongással töltik el a helyieket, és egyszerre vonzzák és taszítják a kíváncsi turistákat.

Elhagyatott várromok, kísértetekkel teli kastélyok, paranormális jelenségekkel teli erdőség - ezekbe bizony akárki nem látogatna el!

A legendák ereje

Természetesen a helyszínekhez kapcsolódó sötét történetek nagy része csupán legenda, ám ahogy mondják, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél - azaz a legendák sokszor a történelem egy-egy valós eseményén alapulnak. A száraz tényeket mindig sokkal élvezetesebbé teszik a hozzájuk csatolt hátborzongató történetek, melyek aztán vagy elriasztják az embert, vagy épp ellenkezőleg: a rejtélyek iránt fogékony turisták özönlenek a helyszínre, hogy testközelből tapasztalják meg a hely különös légkörét.

https://services.maxima.hu/upload/images/57964/var1.jpg

A legenda szerint a Hunyadi-vár tornyában 3 török raboskodott csaknem 30 éven keresztül, és úgy tartják, azóta szellemek kísértik. A vár falai közt az évek során több szörnyűség is történt, ám érdekes módon a torony neve Nje Bojsia, vagyis „ne félj”.

https://services.maxima.hu/upload/images/57964/var2.jpg

A törcsvári kastélyt Drakula otthonaként is szokták emlegetni, akinek alakját a kegyetlen fejedelem, Vlad Tepes ihlette - noha kiderült, valójában inkább a már említett Poienari erődben élt. A környező falvakban éjszakánként elvileg szellemek kísértenek.

https://services.maxima.hu/upload/images/57964/var3.jpg

A Brassó megyei Ósinka barlangkolostora nem is annyira félelmetes, mint inkább spirituális helyszín. Feltételezések szerint 7 ezer éves a föld alatti szentély, falain a vallási szimbólumok kavalkádja megtalálható a Dávid-csillagtól a yin és yang jeléig. Bár egyesek azt állítják: sok különös fényjelenséget figyeltek már meg itt.

https://services.maxima.hu/upload/images/57964/var4.jpg

A 17. században felújított segesvári Domonkos-rendi kolostorromok között egy titokzatos festményre bukkantak az építmény feltárói. A kép bibliai eredetű, ám sokan földönkívülieket vélnek benne felfedezni, így inkább a misztikumra vágyók kedvelik a helyet.

https://services.maxima.hu/upload/images/57964/var5.jpg
A Bánffy-kastély romjairól nem az terjedt el, hogy a vérzivataros középkor szellemei kísértenek benne, hanem II. világháborús katonák, mivel a kastély pusztulását a nácik által okozott tűzvész hozta el.

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.