A világ legizgalmasabb túraútvonalai
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Amikor majd újra utazhatunk, a nagyvárosokat biztos megint ellepik a turisták, de mentsvárként ott leszenk a túrabakancsban és hátizsákkal felfedezhető helyek is, mint például Bali, vagy Új-Zéland túraútvonalai, amik nem csak a legszebbek, de a legkalandosabbak is. Mutatunk közülük párat.

A melbourne-i Great Ocean Walkr túraútvonalat 2006-ban nyitották meg, és keresztül vezet gumifa- és eukaliptusz erdőkön, homokdűnéken, strandokon és sziklás hegycsúcsokon is. Sőt, ahogy elhaladunk a régi hajóroncsok és a Cape Otway Ligth állomás mellett, még a tenger hullámaitól ostromolt Twelve Apostles mészkőképződményt is megcsodálhatjuk. A 104 kilométeres táv az Apollo Bay-nél indul és évről évre egyre több túrarajongót vonz. Tumultusra azért így sem kell majd számítanunk.

https://services.maxima.hu/upload/images/58427/Melbourne.jpg

Sri Lanka szigetén a fontos zarándokhelynek számító Ádám-csúcsot hódíthatjuk meg. A hegyen egy hatalmas és rejtélyes lábnyom miatt annyira érdekes, és attól függően, hogy milyen vallási hovatartozású emberrel beszélsz, Buddhától, Shivától vagy Ádámtól származik. A más néven Sri Pada-nak nevezett 2,243 méter magas hegy Sri Lanka közepén helyezkedik el, mindössze egy vonatútra a fővárostól, Colombótól. A túra éjszaka indul, így épp időben érünk fel a hegytetőre, hogy a napfelkeltében gyönyörködhessünk.

A rettenthetetlen túrázóknak a Rinjani hegy – egy masszív vulkán, amely Bali mellett, Lombok szigetén tornyosul – a legjobb választás. Ez a második legmagasabb hegy Indonéziában, és bár feljutni a tetejére egyáltalán nem egyszerű, kétségkívül megéri a fáradozást, hiszen ámulatba ejtő kilátásban lehet részünk. A hegyen egy félhold formájú tó is elterül, amely a balinézek számára spirituális jelentőséggel bír, ezért minden évben egy szertartással tisztelegnek itt a hegy szelleme előtt.

https://services.maxima.hu/upload/images/58427/agriculture-1793398_1920-869x580.jpg

Kambodzsa buja trópusi dzsungelét az az Emirates járataival érhetjük majd el, ha feloldódnak az utazási korlátozások. Siem Reaptól nagyjából 40 kilométerre található a gyönyörű Kulen Mountain Nemzeti Park és vallási helyszín. Egy sor ritka növényt és virágot, vízeséseket, ősi templomot és mindenféle túraútvonalat találunk itt – a legnépszerűbb egy egynapos kirándulás Siem Reapból. A Kulen Mountain csúcsán egy pagoda áll, amely egy hatalmas fekvő Buddhának ad otthont, és 360 fokos kilátást nyújt a környező tájra.

https://services.maxima.hu/upload/images/58427/Christchurch.jpg

Ha inkább egy könnyű túrára vágynánk, miközben a lenyűgöző kilátásról sem kell lemondanunk, akkor az új-zélandi Christchurch a tökéletes úti cél. A Hooker Valley Track egy népszerű útvonal az Aoraki/Mount Cook nemzeti parkban, és ugyan csak három órát vesz igénybe, mégis életre szóló látványban lehet része a túrázóknak. Az út az ősi Hooker völgyön vezet keresztül, aminek tájképét a jég és a sziklák formálták, és egy gleccser-tónál végződik, ahonnan egy tiszta napon csodálatos kilátás nyílik az Aoraki / Mount Cookra.

https://services.maxima.hu/upload/images/58427/Oszaka.jpg

Azért nem feltétlenül kell elmerülnünk a sűrű vadonban, hogy élvezhessük a természet szépségét. A Minoo Park a japán Osaka városában a legkönnyebben megközelíthető és legkevésbé megterhelő túra. Minoo az ősszel lehullott falevelek lélegzetelállító látványáról és díjnyertes kézműves söréről ismert világszerte. A szentélyekkel szegélyezett út során találkozhatunk barátságos majmokkal, és a Minoo-vízesést is megcsodálhatjuk, amely a kvázi nemzeti park fő attrakciója. Az útvonal a Minoo vasútállomástól indul, és végig kövezett, a megtétele pedig mindkét irányba nagyjából 45 percet vesz igénybe.

Forrás:vjm.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.