2. rész: 10/5 elbűvölő település, ahol jó lenne megöregedni
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Ausztria – Hallstatt

Hallstatt Felső-Ausztria Traunviertel régiójában fekszik, a Hallstatti-tó délnyugati partján. A tópart és a közeli hegyek között csak egy keskeny sáv építhető be, a házak egy része meredek lejtőre, mások a tófenékbe vert cölöpökre épültek. A városba autóval csak az ott lakóknak szabad behajtani, a közlekedés főleg hajóval történik. A kisváros 1997 óta az UNESCO Világörökségének része.

https://services.maxima.hu/upload/images/54935/joss-woodhead-194769-unsplash-800x533.jpg

Luzern – Svájc

Luzern a Luzerni-tó partján fekszik. Városi élet, festői szépségű tó és hegyek, csodás látvány bármerre is néz az ember. Nem véletlen, hogy a települést a világ egyik legbájosabb városaként tartják számon. Az óvárosban csodás freskókkal díszített házak és macskaköves utcák várnak mindenkit, valamint itt találhatók a világ legrégebbi fedett fahídjai is.

https://services.maxima.hu/upload/images/54935/switzerland-800038_1280-800x529.jpg

Ugyanakkor nem csak külföldön vannak gyönyörű helyek, hazánk is bővelkedik bájos településekben.

Bakonybél

A nyugalom végtelen szigete, ahol az ember úgy érzi, szabadon lélegzik. Az Északi-Bakony közepén, a Bakony legmagasabb hegyének, a Kőris-hegynek a közelében, a Gerence-patak partján fekszik. Az egész környék gyönyörű, az ott lakók végtelenül kedvesek, s még a vándorral is úgy bánnak, mintha régről ismernék. S ha valaki különleges helyre zarándokolna, kisétálhat a Borostyán-kút (Szent-kút) kápolnához, körülnézhet a kálvárián, vagy a tó körül.

https://services.maxima.hu/upload/images/54935/bakonybel.jpg

Bodajk

Hazánk legrégebbi búcsújáró helye is a béke szigete. A Móri-árok határán fekvő település igazán ideális a pihenésre. Az itt található forrásról úgy tartják, vize hétévente elapad, majd újraindul. Gyógyító erőt tulajdonítottak neki. Tava ennek a kisvárosnak is van, s nem csak a szemet gyönyörködteti, de gyógyforrások táplálják, így a reumának is kedvez. S akinek e település szépsége nem lenne elég, átzarándokolhat a közeli Csókakőre, ahol szintén szépségek várnak rá, a kilátás a várból pedig egyenesen mesés.

https://services.maxima.hu/upload/images/54935/bodajk.jpg

Velem

Velem község Magyarország nyugati határán a Kőszegi-hegység lábánál, csodás környezetben fekszik, Kőszeg városától 8 kilométerre. Az Alpokalja egyik legszebb faluja. A levegő kristálytiszta, és nem azért, mert a kis lélekszámú faluban nem jár autó. Velem levegője a légzőszervi betegségekben szenvedők számára bír gyógyító hatással, klimatikus gyógyhely.

A falu felett magasodik a Szent Vid-hegy, tetején a kápolna. A környéken csodás erdők, túraútvonalak csábítják az itt élőket.

https://services.maxima.hu/upload/images/54935/Velem.jpg
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.