1. rész: 10/5 elbűvölő település, ahol jó lenne megöregedni
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Egy-egy fárasztó, stresszes munkanap után nincs olyan, aki ne akarna kiszakadni a mókuskerékből, és egy csendes, nyugalmas, szép helyen pihenni egyet. Ilyenkor gyakran vágyódunk kimozdulni a saját életünkből, valahová távol a napi rohanástól.
Mivel ezt a mindennapokban csak nagyon ritkán engedhetjük meg magunknak, azzal vigasztalódunk, hogy eltervezzük, ahogy nyugdíjas korunkban egy csodásan békés helyen, nyugalomban éldegélünk.


Alább öt olyan bájos települést gyűjtöttünk össze, ahol le lehetne lassulni, és ahol jó lenne megöregedni.

Franciaország – Yvoire

A francia falut a Genfi-tó partján találjuk. A 14. században fontos katonai szerepet töltött be. Az alig 1000 főt számláló kedves települést gyakran hívják Franciaország legszebb falujának, nem véletlenül. Hangulatos, szűk kis utcák, sikátorok szabdalják, az ablakokban színpompás virágok vonzzák a szemet.

https://services.maxima.hu/upload/images/54531/francia.jpg

Hollandia – Giethoorn

A holland Velenceként ismert gyönyörű falucskában nincsenek utak, sem autók. Házait fahidakon, biciklivel a gyalogutakon vagy vízen csónakokkal lehet megközelíteni.
Se autózúgás, se szmog – a hajók is csendesek, úgynevezett ,,suttogó hajók”, elektromos motorral működnek, zajt így ezek sem csapnak.
Télen, mikor befagynak az egy méter mély csatornák, vígan korcsolyával közlekedhet mindenki, akinek épp ahhoz támad kedve.
Giethoorn igazán a nyugalom szigete, de nincs messze Amszterdamtól, ha valaki mégis nyüzsögne egy kicsit.

https://services.maxima.hu/upload/images/54531/hollandia.jpg

Németország – Rothenburg (ob der Tauber)

A meseszép középkori város messze földön híres a szépségéről. A fennsíkon elhelyezkedő település mellett húzódik a Tauber folyó. Az érdekes fagerendás, színes házak, történelmi épületek mellett jellemzőek a szűk sikátorok, macskaköves utcácskák, s az egész város őrzi a középkori stílusjegyeket.

https://services.maxima.hu/upload/images/54531/nemet.jpg

Csehország – Telč

Csehországban Prága a legismertebb város, de rengeteg bájos kisvárost is lehet találni az országban, ahol bárki szívesen időzne. Az egyik ezek közül Telč. A 13. században épült település történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség része, központi részének szépsége vetekszik az olasz városok szépségével.  Gótikus stílusban épült, gyönyörű színekben pompázó házak, barokk díszkutak a főtéren, kellemes tópart, reneszánsz kastély és a csodás park, szépség és nyugalom.

https://services.maxima.hu/upload/images/54531/cseh.jpg

Anglia – Lower Slaughter

Idilli kis angol ékszerdoboz, klasszikus angol falu képét nyújtja. Kőházak, virágos kertek, lassan áramló folyó,  fahidak, mindez békés hangulatot árasztva. Ezen a településen található a Copse Hill Road, amit már Anglia legromantikusabb utcájának is megválasztottak.

A falu viszonylag érintetlen, nem nyüzsögnek turisták, pedig sokak szerint ez a település Anglia egyik legszebb falva.

https://services.maxima.hu/upload/images/54531/anglia.jpg
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.