RGB a falakra: világítsd meg a szobát a PC-vel!
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Ha valaki azt hitte, lassan lecseng a tech-világban az RGB-őrület, tévedett, még az eddigieket is lehet tovább srófolni.

Az RGB három betűje manapság kétféle, markánsan ellentétes reakciót tud kiváltani a számítástechnikával bármilyen szinten foglalkozókból. Az egyik oldal szerint jóféle technológiáról van szó, és marha jól néznek ki a szanaszét világított, milliónyi színben villogó hardverek és kiegészítők. Az ellentábor viszont úgy van vele, hogy még ha alapvetően nem is ördögtől való az ötlet, az viszont már több a soknál, hogy valódi fejlesztések szerint szinte szó szerint a karácsonyfa-érzéssel szeretnék kiszúrni a szemünket a gyártók. Mindenesetre az elmúlt évek RGB-túltengése már-már normalizálódni látszott, így az utóbbi véleményt képviselők is megnyugodhattak valamelyest; erre bumm, az iBuyPower ledobta a még nagyobb RGB bombát.

A gaming PC-k kedvelői közül bizonyára sokan ismerik az iBuyPower nevű OEM gyártót, amely most egy elég erős újdonsággal szállt be a "fényes" szegmensbe. A lakás falaira szerelhető, programozható ambiens fényforrásai egyszerre lakberendezési eszközök és az RGB gaming PC-k kiterjesztései. Az érdekes kinézetű fényforrások fal felé néző felén 60, egyenként programozható LED található, amelyekkel statikus vagy animált, színes fényeffekteket hozhatunk létre. Ezeket a PC-s vagy mobilos társalkalmazásokból vezérelhetjük. Ha a Windows alatt futó szoftvert használjuk, azt is beállíthatjuk, hogy ezek a fali eszközök olyan fény- és színeffekteket produkáljanak, amik követik a kijelzőn látható színeket és fényváltozásokat.

https://services.maxima.hu/upload/images/56403/ibuypower_fali_rgb_screenshot_20200112170310_2_original_760x760.png
Ha több ilyet szerelünk fel a lakás falaira, akár egyenként is szabályozhatjuk őket. Ezzel például megoldhatjuk azt, hogy ha egy játékban vagy egy filmben a képernyőn jobbra sz éjszakai óceán látszik, balra pedig egy tábortűz, a jobb oldali fali eszköz kéken, míg a bal oldali narancssárgán villogjon. A mobilos appal is lehet különféle látványos effekteket létrehozni, monjuk azt, hogy úgy tűnjön, a szoba falain felszerelt fényforrások "egymásnak dobálják" a meghatározott színű fényeket. Jelenleg 60 centi hosszú, 10 centi széles, a faltól 3 centire elálló kialakításban lehet megvenni az iBuyPower újdonságait, de a cég a későbbiekben több más formát is tervez.
https://services.maxima.hu/upload/images/56403/ibuypower_fali_rgb_screenshot_20200112170310_3_original_760x760.png
A most bemutatott modell 149 dolláros áron lesz kapható júniustól, de egy öt darabos készletet már 299 dollárért be lehet zsákolni. Nektek bejön az ötlet, vagy ez már tényleg az RGB őrület túlhúzása? Jöhetnek a kommentek!

Forrás:pcworld.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.