Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
MyKi Junior 3G


Ha egy gyerekeknek szánt okosórában van SIM és 3G, akkor abból egyenesen következik, hogy videohívásra is alkalmas. Plusz még egy csomó egyéb dologra.
Arra jutottunk, hogy van az az életkor, amikor még egy telefon túlzás, de az aggódó szülőknek mégis nyújt lehetőséget arra, hogy kapcsolatba léphessenek a gyermekükkel, de a működéshez kell SIM, ami elég egyértelműen arrafelé mutat, hogy inkább szolgáltatói kínálatokban érdemes jó konstrukcióban megpályázni a cuccot. A MyKi Touch nevű órát a Vodafone árulja, a jelen cikkünk témáját adó 3G-s változatot pedig a Telekom listázta be. És amúgy a Cellect forgalmazza.

A két MyKi óra között nem csak az az eltérés, hogy az egyikben van 3G, hanem kicsit más a szoftver, a funkcionalitás és az üzembe helyezés módja is. Plusz a doboz, a 3G-s óra ugyanis nem egy átlátszó, órákra egyébként sokszor jellemző csomagban jön, hanem egy jóval kisebb, teljesen szokványos doboz kerül a kezünkbe, ami nem túl bőkezű (mondjuk minek is lenne az), benne ül az óra, alatta pedig egy teljesen szabványos microUSB-kábel. A SIM pedig jó esetben már benne is van a készülékben, de mivel oldalról lehet betolni, ezért nem megterhelő az sem, ha nekünk kell betennünk, viszont arra mindenképpen ügyeljünk, hogy mindezek előtt mondjuk egy telefonba helyezzük be és kapcsoljuk ki a PIN-kód kérését, ezt ugyanis magán az órán nem fogjuk tudni beütni.

Az óra több színben létezik, piros-fekete, kék-zöld és piros-sárga kombók akadnak, nekünk a középső változat jutott. Méretre egész jó, egy kicsit bumfordibb, mint amit egy gyermek csuklója indokolna, a kialakításra bizonyára azt mondaná egy marketinges, hogy “fiatalos”, igazából egyetlen ponton éreztem, hogy túlzottan kölykös, a szíj csatlakozásainál található betét esztétikai értéke finoman szólva véleményes. Felcsatolni könnyű, hiszen patentes, gumírozott műanyag a szíj, az óratest pedig elég kemény plasztik. De ez mindegy, inkább az aggasztó egy csöppet, hogy nem tudjuk, hogy vízből kibír-e pár csöppet, lévén a SIM nyílása fedetlen, noha az USB csatlakozónak jutott kis gumiajtócska.


A kijelző TFT, felbontását a gyártó (Allterco Robotics) nem specifikálja, a tippünk 128 x 128 pixel.
A TFT-re jellemző tulajdonságok adottak: szemből korrekt a kontraszt, de ha már kicsit laposabb szögből nézünk rá, akkor invertálódhatnak a színek. Direkt napfényben pedig mindenképpen karcsú, ott majd a másik kezünkkel kell árnyékot vessünk, hogy lássuk az információkat. Oldalt egyetlen gomb van, ezzel lehet életre lehelni az órát és a kijelzőt is, ami egyébként érintős, tehát a funkciók zömét tapicskolással fogjuk elérni. Az akkumulátor kapacitása 500 mAh, ez standby állapotban két napos üzemidőt kínál, ám ha izélgetjük, akkor sűrűbb töltési intervallumokra kell felkészülni, nyilvánvalóan a 3G-s kommunikáció szívja legjobban a töltöttséget.A MyKi Junior 3G egy kicsit kiforrottabb terméknek tűnik, mint a Touch (noha például nincs az óra alján érzékelő, ami riaszt akkor is, ha a gyerek leveszi a csuklójáról a holmit), a 3G támogatás egy csomó új funkciót nyitott meg, az alkalmazás egy fokkal jobban kezelhető és egyszerűbb, az árazás kapcsán pedig számottevő eltérés nincs a másik modellhez képest, ha esetleg kártyafüggetlenül szeretnénk megvenni, de akkor nekünk kell gondoskodnunk a megfelelő SIM-ről.

Forrás: mobilarena.hu 
 
EGYPERCES - TRENDI KÜTYÜK levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.