Elkészült az arcmaszk, ami kicsit emberibbé teszi a mostani világot
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Sokakat zavarhat, hogy az arcmaszk eltakarja a viselője száját, így ugyanis nem látni, ahogy a másik kommunikál vele. Ezt a problémát orvosolja az alábbi, látványos megoldás.

A koronavírus-járvány miatt az arcmaszkok az életünk részévé váltak, ám a viselésükkel egy nem várt következmény is felütötte a fejét: sokkal nehezebbé vált a személyes kommunikáció, hiszen az arc eltakarása miatt a szájmozgás csak alig vagy egyáltalán nem látható. Ez néhány szituációban akár előnyös is lehet, de a legtöbben egyáltalán nem örülnek neki.

Erre válaszul született meg az a különleges védőeszköz, ami valamelyest csökkenti a maszkos beszélgetések személytelen érzetét. A maszkban ugyanis kis lámpák találhatók, amik a kialakított elektronikának köszönhetően meggyulladnak, és változtatják is a pozíciójukat attól függően, hogy milyen hangot ejt ki az ember:

https://services.maxima.hu/upload/images/59182/_112743667_p08g6sdj.jpg

A lámpákat egy kisebb LED-fal működteti, amely kijelzőként funkcionál. A megjelenítőt a szövet mögé építette be a különleges maszk kitalálója, a játékfejlesztő és dizájner, Tyler Glaiel. Ez kissé megnehezíti a maszk mosását, de a BBC riportere szerint, aki maga is elkészítette, nem lehetetlen a feladat, hiszen az elemek eltávolíthatók.
Az áramkör és a vezetékek is a borításon belül helyezkednek el, így a külső szemlélő semmit nem lát ezekből. Csak azt, hogy a beszélő szájmozgásának hatására (illetve ahhoz igazodva) különleges, világító alakzatok jelennek meg a maszk elülső részén.

A maszk a mosolygást és a csukott száj formáját is képes visszaadni.

Forrás:hvg.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.