Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Az okos(abb) karóra, melyet csak 4-5 naponta kell tölteni


Ez az új viselhető kütyü sokkal többet tud az egyszerű fitneszkarkötőknél, de kevesebbet, mint az úgymond "mindent bele" okosórák. De szerencsére aki ezt választja, az nem esik vele a két szék között a pad alá.

Milyen a hétköznapokban?

A kéz felemelésére automatikusan bekapcsol a kijelző, de ha esetleg mégsem tenné meg, vagy egyéb helyzetben szeretnénk megtudni a pontos időt, akkor elég rányomni a bal oldali gombra. A színes LCD 300x300 pixeles felbontása elég a korrekt képminőséghez, de ami ennél is fontosabb, hogy az 1000 nites fényerőnek köszönhetően még tűző napfényben is leolvashatók róla a vizuális információk. A háttérvilágítás ideje 10, 15, illetve 20 másodpercre állítható.

A változtatható óralapon megejtett lefelé történő lapozással hívhatók be a legfrissebb értesítések, alulról felfelé lapozva pedig többek közt az akkumulátor töltöttsége, a dátum és a különböző fitnesz adatok érhetők el. A 4x4-es ikonos főmenü eléréséhez az alapképernyőn balra kell lapoznunk, és körülbelül ennyit kell tudni az óra kezeléséről.Gyerekjáték egyszerűségű a hétköznapi használat, ráadásul a rendszer gyorsan teszi a dolgát, akadozással szinte egyáltalán nem találkoztunk. Ezenkívül a felhasználói felület ízlésességét sem érheti kritika.

Miket tud?

A Versa tele van pakolva mindenféle szenzorral, így például van benne gyorsulásmérő, giroszkóp, pulzusmérő, magasságmérő, véroxigénszint-mérő és fényszenzor is. Ezek segítségével többféle aktivitás intenzitását és eredményességét képes monitorozni. Ilyen például a séta, a futás, az úszás, a kerékpározás, a súlyemelés, a pilates, a spinning, de még a jóga és a harcművészetek is. A szívritmusra alaphelyzetben 5 másodpercenként mér rá, de ha elindítunk egy sporttevékenységet, akkor másodpercenként vesz mintát a rendszer.

Futás közben a mozgással eltöltött időt, a megtett távolságot és az elégetett kalóriát jelzi az óra, és a pihenők idejére automatikusan megállítja a mérést. Tapasztalataink szerint a megtett lépések számát egész pontosan, enyhén felfelé kerekítve jelzi ki a Versa, ami azt is megmutatja, hogy körülbelül hány emeletnyi magasságot küzdöttünk le.A vízállóság tökéletes, tehát ezúttal nemcsak papíron tudja az IP68-at a kütyü, hanem ténylegesen vízbe merülhetünk vele. Akár 50 méter mélyre. Úszás módban a megtett távolságon és az elégetett kalórián kívül azt is rögzíti a rendszer, hogy hány távot úsztunk le a medencében.

Ha hajlamosak vagyunk órákon át mozdulatlanul dolgozni vagy tévézni, jó szolgálatot tehet az időnként mozgásra figyelmeztető jelzés, bár ezt a funkciót mi rövid idő után inkább kikapcsoltuk. Természetesen az alváselemzés sem hiányozhat a repertoárból, reggel részletes grafikonokon elemezhetjük ki éjszakai feltöltődésünket.

Mire jó még?

Az Android és iOS szoftveres okostelefonokkal Bluetooth 4.0 vezeték nélküli kapcsolatot ápoló Fitbit Versa mobil alkalmazása könnyen áttekinthető és igényesen kialakított. Remek lehetőséget biztosít a fitnesz eredmények kielemzésére, illetve arra, hogy különböző célokat és edzésterveket állítsunk be magunknak.

A gyártó azokra is gondolt, akik gyakran mobiljuk nélkül indulnak sportolni: az óra memóriájában akár hét napnyi részletes mérési eredménynek is jut hely, vagyis extrém esetben elegendő hetente mobilra szinkronizálni az adatokat.

Lehetőség van célként beállítani többek közt a lépésszám növelését, a súly csökkentését vagy az alvás javítását, illetve manuálisan bevihetjük az alkalmazásba, hogy nap közben mikor, mennyi és milyen ételt, italt vettünk magunkhoz. Az alap edzéstervek ingyenesek, a prémium csomag viszont már havi, illetve éves díjjal jár.


Az alkalmazással rákereshetünk a Fitbitet használó ismerőseinkre, akikkel akár közös kihívásokat is teljesíthetünk. A gyártó szerint azok a felhasználók körülbelül harmadával aktívabbak, akik akár csak virtuálisan is, de ismerőseikkel együtt végeznek valamilyen sporttevékenységet, és ezzel mi nem is vitatkoznánk.

Forrás: hvg.hu

 
 
EGYPERCES - TRENDI KÜTYÜK levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.