Az autóbaleseteket is érzékelik majd az új Google Pixel mobilok
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Véletlenül szivárogtatta ki az új Pixelek friss funkcióját a Google: ez képes érzékelni az autóbaleseteket, és magától mentőt hív.

Az XDA nemrég arról számolt be, hogy a Google újabb témában szólta el magát, és mégegy érdekességet leleplezett az új Pixel mobilokkal kapcsolatban, már az október 15-i bemutató előtt. A készülékekre kerül ugyanis egy Personal Safety nevű app, ami átmenetileg felbukkant a Play Áruház adatbázisában.

Azóta persze törölték, de rögtön kiderült, hogy egy olyan funkciót kínálnak majd az appon keresztül a Pixel mobilok, ami lényegében érzékeli, ha autóbalesetet szenved a használójuk, és azonnal, automatikusan mentőt hív. A funkció eleinte csak Amerikában működik majd.

https://services.maxima.hu/upload/images/57614/hl_screenshot_20191003122410_1_original_760x760.jpg

A mobil a gyorsulásmérőt és a mikrofont használja majd a balesetek érzékeléséhez. Amint ilyesmit érzékel, rezegni kezd, majd maximum hangerőn figyelmeztetést játszik le. A készülék megkérdezi a felhasználót, hogy jól van-e, és ha nem kap választ, hívja a mentőket. A hívás során a helyadatokat is bediktálja, hogy a segítség minél hamarabb megérkezzen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az újítás exkluzív lesz-e a Pixel 4 szériánál, vagy régebbi modellek is megkapják később. A Google viszont szintén október 15-én rántja majd le a leplet a Pixel Buds 2 vezeték nélküli fülhallgatóról, a Pixelbook Góról és például egy új Nest okoshangszóróról, valamint mesh routerről. 

Forrás:pcworld.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.