A macskatartók álma az öntisztító, mozgásérzékelős alom
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A gömb alakú cicatoalett automatikusan kiszűri és különálló rekeszben tárolja az összegyűjtött hulladékot, hogy a macskákat mindig tiszta és illatos alom várja. A Circle Zero szagtalan, dizájnos, hetente egyszer kell kimosni, egy szenzornak köszönhetően pedig nyomon lehet követni egy appal a ház négylábú urának illemhelyre járási szokásait is.

A macskatartás egyik velejárója az alom rendszeres tisztántartása, aminek elmaradását igencsak zokon veszik a házi kedvencek. Erre talált megoldást a 2018-ban alapított dél-koreai PLUTO Electronics egy gömb alakú alomdoboz formájában, ami tisztítja önmagát, hogy akár hosszabb időre is a lakásban hagyhassuk a macskát. Az automata macska wc létrejöttének személyes vonatkozása is van: az egyik tervező macskája veseelégtelenségben halt meg, amelyet valószínűleg egészségtelen alom okozott.

Az eddigi beszámolók alapján a Circle Zerót a cicák és a tulajdonosaik is kedvelik. Előbbiek valószínűleg azért, mert bele lehet mászni, és intim teret biztosít a számukra, utóbbiak pedig többek között azért, mert a minimalista dizájnnal megáldott illemhely minden helyiséghez illik. Egy kb. 60 cm átmérőjű, 12 kg-os gömbről van szó, amit tetszés szerint költöztethetünk a lakásban – kérdés, hogy mit szól ehhez a háziállatunk.

https://services.maxima.hu/upload/images/58997/779891.jpg

A Circle Zero mindent elvégez, amit a gazdiknak kellene, a friss alom pótlásán és a heti egyszeri langyos vizes öblítésen kívül. A gömb bejáratánál elhelyezett mozgásérzékelők detektálják, hogy a macska mikor hagyja el az almot, és 7 perccel azután, hogy ez megtörtént, elkezdődik az eltakarítás. Ha a macska mégis visszatérne valamiért, a rendszer automatikusan leáll.

A gömb alakú illemhely 360 fokkal elfordul, egy fésűs lapátszerű szerkezet kiszűri a hulladékot, és az egység hátuljára dobja, a hulladéktartályba. A művelet után a lapát visszafordul és elsimítja az alomágyat. Mindez csendben történik, és szagmentesen, egy mellékhelyiségekben is alkalmazott technológiának köszönhetően a hulladéktárolóból nem jut ki a jellegzetes macskaalom „illat”. A macskát pedig tökéletesen tiszta és sima alom várja a következő alkalommal.

https://services.maxima.hu/upload/images/58997/779890.jpg

Az okostoalett több felhasználóval is kompatibilis, és közel 7 kg-os, Garfield-méretű macskáknak is megfelelő. Egy applikáció (Mugnloo) is jár hozzá, amivel a gazdik nyomon követhetik kedvencük illemhelyre járási szokásait. A macskafej alakú, illemhelyhez erősíthető szenzor bluetooth-on keresztül küldi el az adatokat az okostelefonra. Kiderül, milyen gyakran megy és mennyi időt tölt el a wc-n a macska, sőt, a háziállat egészségi állapotára is lehet következtetni az adatokból.  Az alkalmazás napi és havi jelentéseket készít, jelez, ha valami nincs rendben, és feltünteti a lehetséges okokat.

A Circle Zeróból Kelet-Ázsiában és Japánban már több ezer darabot eladtak, a sikeres Indiegogo közösségi finanszírozási kampánnyal az egyesült államokbeli és a kanadai vásárlókat szeretnék elérni a fejlesztők – egyelőre csak ide szállítanak 2020. júliusától. Az eszközt 359 dollárért (114 ezer forintért), a lapátot 20 dollárért (6300 forintért), az applikációt pedig 50 dollárért (közel 16 ezer forintért) kínálják, örökös tagsággal.

Forrás:kreativ.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.