|
|
hozzávalók / 2 adagA halhoz
- 25 dkg lazac (2 szép szelet)
A páchoz
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor koriander
- 1 késhegynyi fehér bors
- 1 ek Thai halszósz
- 2 ek kókuszolaj (bármilyen más növényi olaj is jó hozzá)
A szószhoz
- 3 lime-ból nyert limelé
- 2 ek koriander
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csipet fehér bors
- 2 db chili (ha nagyon erős, akkor csak 1)
- 1 teáskanál Thai halszósz
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek melaszos nádcukor
- 70 ml kókusztej
elkészítés A páchoz
- Az összes hozzávalót aprítóba vagy turmixba tesszük, közben igyekszünk nem levegőt venni, mikor a halszószt öntjük - mert ha egy jó mélyet szippantunk belőle, garantáltan nem lesz étvágyunk egy jó hétig.
- Összeturmixoljuk.
- Szépen befedjük vele a halszeleteket mindenhol. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, de az sem árt neki, ha egy éjszakát áll benne, sőt!
A halhoz
- A halat szárazra törüljük.
- Olajjal nagyon vékonyan kikent serpenyőben félidőben megforgatva kb. 5 perc alatt készre sütjük.
- Salátával vagy jázminrizzsel, és a szobahőmérsékletű szósszal tálaljuk.
A szószhoz
- A szószhoz a koriandert apróra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük, a chilit kimagozzuk, és apróra vágjuk, a lime levét kifacsarjuk.
- Összekeverjük az egészet a fűszerekkel és a kókusztejjel. Megkóstoljuk, ha nagyon csípős, adunk még hozzá kókusztejet, ha nem elég savanykás, még lime levet - lényeg, hogy összhangban legyenek az ízek!
|
|
|
|
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.
Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
|
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.
|
|