Szaftos mézes-mustáros csirkemell a sütőből: szétomlik a szádban a hús
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A méz és a mustár klasszikus pác, együtt nagyon pikánssá teszik az egyszerű csirkemellet.

https://services.maxima.hu/upload/images/57213/31684561_b9999ee7ab12b88d0557cbe61fa9dfbb_wm.jpg

Ha mézes-mustáros keverékben pácolod a csirkemellet, cseppet sem lesz unalmas. Attól sem kell tartanod, hogy a hús kiszárad a sütőben. Érdemes legalább kétféle mustárt használni, a dijoni és a magos is kitűnő választás, igazán zamatossá válik tőlük a csirke. A fogás nagy előnye, hogy egy óra alatt elkészül, ám érdemes a sütés előtti napon a pácba tenni.

Mézes-mustáros csirkemell

Hozzávalók:
  • 1 kg csirke
  • 4 evőkanál méz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A csirkemelleket öblítsd le, törölgesd szárazra, és sózd be. Keverd össze a mézet, a kétféle mustárt, az olajat, a zúzott fokhagymát és a borsot, majd kend be vele a húst. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, de hosszabb ideig is pácolhatod.
A csirkemelleket pakold egymás mellé egy vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, és öntsd le a maradék páclével. Fóliázd le, és tedd az előmelegített sütőbe, majd süsd 180 fokon 35 percig. Ha már puha, vedd le a fóliát, és pirítsd még 15 percig. Közben forgasd át a csirkemelleket, hogy egyformán piruljanak.

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.