Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Sült sajt borsos eperrel



HOZZÁVALÓK:

1 csomag rukkola
40 dkg eper
50 dkg sajt (camembert, Anikó, kecskesajt stb.)
frissen darált bors
0,5 dl olívaolaj
a balzsamkrémhez:
1 evőkanál barnacukor
2 dl piros szőlőlé
1,5 dl balzsamecet
1 mokkáskanál étkezési keményítő






ELKÉSZÍTÉS:

A balzsamkrémhez a cukrot karamellizáljuk, félrehúzzuk, és 1 percig állni hagyjuk. Felöntjük a szőlőlével, és lassan melegítjük, amíg a karamell feloldódik. Hozzáöntjük az ecetet, és felére beforraljuk (kb. 15 perc). Végül a keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, a lébe öntjük, és még egyet forralunk rajta.
Ha kihűlt, üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk. Bőségesen lesz belőle, de eláll. Balzsamkrém készen is kapható, de érdemes egyszer elkészíteni is.

A rukolát megmossuk, szárazra rázzuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd feldaraboljuk.

A sajtot 4-8 szeletre vágjuk, majd forró teflonos serpenyőben, vagy rostlapon, zsiradék nélkül,
3-4 perc alatt megpirítjuk.

A salátát tányérra rendezzük az eperrel, megszórjuk frissen őrölt durva borssal, és meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamkrémmel. Rátesszük a sajtszeleteket, és tálaljuk.

Forrás:recepttar.hu





 
 
EGYPERCES - RECEPTEK levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.