Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Párolt töltött paradicsom kuszkusszal


HOZZÁVALÓK:
1 padlizsán
4 nagy paradicsom
1 tojássárgája
2 evőkanál sajtkrém
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál. mandulaforgács
1 kávéskanál finomra vágott rozmaring
20 dkg kuszkusz
ELKÉSZÍTÉS:

A töltelékhez a padlizsánt megmossuk, fél centis szeletekre vágjuk, megsózzuk, 20 percet állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, tetejét levágjuk, kanállal kivágjuk a belsejét, ezt majd a kuszkuszhoz felhasználhatjuk. Megsózzuk a paradicsom belsejét, és fejjel lefelé fordítva kicsepegtetjük a levét.

A padlizsánt lemossuk, kinyomjuk, szárazra töröljük. Serpenyőben, szárazon megsütjük mindkét oldalukon. Kivesszük, felkockázzuk.

A tojást összekeverjük a sajtkrémmel, hozzáadjuk a padlizsánt, a zsemlemorzsát, a mandulaforgácsot és összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal fűszerezzük. A krémmel megtöltjük a paradicsomokat. Visszatesszük a paradicsomokra a tetejüket.

A párolóedénybe ültetjük a paradicsomokat, a felettük levő tálba beleöntjük a kuszkuszt, rákanalazzuk a paradicsomból kivájt gyümölcshúst, és a paradicsomot 12-15, a kuszkuszt 15-20 percig pároljuk. Melegen tálaljuk.

Forrás: recepttar.hu





 
 
EGYPERCES - RECEPTEK levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.