Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
New York sajttorta Summer edition


New York sajttorta Summer edition.
Először is tisztázzuk azt, hogy miért is Summer edition ez a változat. Egyszerű a válasz: a recept a klasszikus New York sajttorta receptje, de én felturbóztam plusz gyümölcsökkel (áfonyával és málnával), ettől lett még gazdagabb, még finomabb. De lássuk a receptet:


Hozzávalók:
Az alaphoz:

14 dkg zúzott zabkeksz (én a Győri Édes zabkekszet használtam hozzá)
8 dkg puha vaj (normális vajat használjunk, ne valami kencét)
1 evőkanál cukor (én porcukrot használtam hozzá)

A krémhez:
50 dkg Philadelphia natúr sajtkrém (normál esetben 4 doboz 12,5 dkg-os sajtkrém)
15 dkg cukor (én porcukrot használtam)
3 evőkanál rétesliszt
1 valódi vaníliarúd (na akarjunk már aromákkal szórakozni, ennyi erővel guminőt is használhatnánk egyéb dolgokhoz....:)
1 bio citrom reszelt héja (ne használjunk normál, vegyszerrel átitatott citromot, kezeletlen kell hozzá, ahogy mindenhez, amihez citromhéj kell a receptekben)
3 tojás + 1 tojássárgája (háztáji, szabadtartású)
2 dl normális tejföl (tejföl, mondom, nem finom és társai. A tejföl nálam 25%-os zsírtartalomnál kezdődik. Tesco és Spar a lelőhelye)
5 dkg málna
5 dkg áfonya

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (Celsius). Amíg a sütő felfűt készítsük el a torta alapját. A zúzott (azaz összetört) zabkekszhez keverjük hozzá a puha vajat és a cukrot, majd terítsük el az egészet egy 20 cm-es -előzőleg sütőpapírral kibélelt, és az oldalain kevés vajjal kikent- tortaforma aljára.
Szórjuk meg a gyümölcsökkel (ahogy írtam is: én áfonyát és málnát használtam hozzá).

Készítsük el a krémet, nem lesz nehéz ez sem! Tegyük egy tálba az összes krémsajtot, szórjuk rá a cukrot, kaparjuk ki a vaníliarúd belsejét (miután hosszában kettévágtuk, of course) és zuttyantsuk a krémhez, majd törjük bele a 3 tojást és adjuk hozzá a plusz tojássárgáját. Mehet hozzá a citrom reszelt héja is (lehet helyettesíteni 2 evőkanál frissen facsart citromlével is, de úgy nem lesz az igazi). Szórjuk meg a liszttel, öntsük bele a gazdag tejfölt, majd alaposan keverjük át (de nem kell felverni, meg ilyesmi!), hogy az alapanyagok megfelelően elkeveredjenek.
Miután elkészültünk, az egész krémet öntsük rá a gyümölcsös tortaalapra.





Lefedés nélkül toljuk be az időközben felforrósodott sütőbe, és süssük 50 percig. Mikor elkészült vegyük ki és hűtsük szoba-hőmérsékletűre. Látszik, hogy a sütéskor a gyümölcsök egy része "felúszott" a krém tetejére, de ez nem baj! Vágjuk hűtőbe pár órára, majd szabadítsuk ki a tortaformából, szeleteljük, és tálalhatjuk is.

Forrás:motoroskonyhaja.blog.hu





 
 
EGYPERCES - RECEPTEK levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.