Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Nagymamám pozsonyi kiflije


HOZZÁVALÓK:
65 dkg liszt
30 dkg zsír vagy 35 dkg margarin
1 csapott mokkáskanál só
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkáskanál cukor
pici tejföl

a töltelékhez:
30 dkg darált mák
kb. 18 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
tej

a tetejére:
1 nagyobb vagy 2 kisebb tojás


ELKÉSZÍTÉS:

A tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba tesszük és az élesztős tejjel és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, összeállítjuk. Félórányit kelesztjük.

A töltelékhez a mákot elkeverjük a cukorral (kóstoljuk meg, hogy mennyire édesen szeretjük) és a citrom reszelt héjával, majd forró tejet öntünk rá és felforraljuk (ne legyen túl folyós)

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyenlő négyzeteket vágunk, a máktöltelékkel töltjük.
Tepsibe rakjuk, a tetejét tojással lekenjük, hagyjuk hogy megszáradjon, majd újból lekenjük, hogy szép repedezett legyen. megint szárítjuk, s 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.

Forrás: recepttar.hu








 
 
EGYPERCES - RECEPTEK levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.