Mozzarellás csirkemell fűszeres paradicsomszószban: sütés előtt ebben pácold a húst
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Mennyei finomság egy fogásban! Az olasz konyha ízeit idézi a paradicsomszószban sült, mozzarellával, padlizsánnal megbolondított csirkemell.

https://services.maxima.hu/upload/images/56914/mozzarelas_csirke.jpg

A mediterrán ízekben nem fogsz ezúttal sem csalódni! A hús és a paradicsomszósz is kellemesen fűszeres, így igazi íz-és színkavalkádot tehetsz az asztalra. Mivel a sütőben is lesz idejük összeérni a különböző fűszereknek, a végeredmény hihetetlenül finom lesz. Stílusosan kínáld a mozzarellás, paradicsomos csirkemellet főtt tésztával!

Mozzarellás csirkemell paradicsomszószban

Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg sonka
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
A PARADICSOMSZÓSZHOZ
  • 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
  • 20 dkg mozzarella
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág oregánó
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 db babérlevél
  • olaj

Előkészítési idő: 30 perc

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és szeleteld fel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel, bazsalikommal, aprított vöröshagymával, és kend be vele a hússzeleteket, majd lefedve pácold egy-két órán át. Közben a padlizsánt szeleteld fel hosszában, és sózd be. Pihentesd 10 percig, majd kevés olajon süsd 10-15 percig, amíg kicsit megpuhul, és barnássá válik.
 
A szószhoz kevés olajon süsd a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd barnulni, majd rakd hozzá a paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, babérlevéllel, cukorral, és főzd kis lángon, többször megkeverve 15-20 percig.
 
Sütés előtt csepegtesd le a csirkéről a pácot, majd kevés zsiradékon süsd a csirkemellek mindkét oldalát két-két percig. Rakd át a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, tegyél rá egy szelet padlizsánt és egy szelet sonkát, öntsd rá a paradicsomos szószt, mehet rá a mozzarella, és forró sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
A csirkemell spenóttal, parmezános szószban is fenséges lesz, ráadásul ezzel a fogással nincs is sok teendő.

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.