Könnyed, krémes, epres tiramisu: hipergyorsan elkészül
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Cseréld le a kávét eperre, így is álomfinom lesz a tiramisu! Poharakba rétegezve nagyon étvágygerjesztő.

https://services.maxima.hu/upload/images/58778/33083690_8fe17e1139f9fe584bf5f6aadd5048b5_wm.jpg

Az epres tiramisu a késő tavasz és a kora nyár egyik legfinomabb desszertje. Melegebb napokon is kiváló hűsítő, és nagy előnye, hogy nem kell sütni. Kávé helyett epres szószba mártogasd a babapiskótákat. A kényeztető desszert szinte szétomlik a szádban.

Epres tiramisu

Hozzávalók:
  • 40 dkg mascarpone
  • 30 dkg eper
  • 20 db babapiskóta
  • 8 dkg cukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
AZ EPERSZÓSZHOZ
  • 20 dkg eper
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 0.5 dl víz

Recept idők
  • Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:

A szószhoz 20 deka kicsumázott, megmosott epret vágj kisebb darabokra, add hozzá a porcukrot, a citromlevet és a vizet, majd forrald fel. Várd meg, míg kihűl. Addig a tejszínt verd habosra, tedd hozzá a kétféle cukrot, majd részletekben dolgozd hozzá a mascarponét.
Rétegezd a hozzávalókat pohárba. Alulra az epres szószban megforgatott babapiskóta kerül. Arra mehet a gyümölcs, majd egy adag mascarponés krém. Folytasd addig a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, és jól behűtve kínáld.

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.