Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Hortobágyi húsos palacsinta batyu




HOZZÁVALÓK:
25 dkg ToTu
5 db tojás
4 púpozott evőkanál nyílgyökér liszt
6 púpos evőkanál Yungas manioka liszt
2 csipet foszfátmentes sütőpor
1 teáskanál só
2,5-3 dl szénsavas ásványvíz (szükség szerint)
4 evőkanál paleolaj vagy kacsazsír
a töltelék:
bármilyen maradék pörkölt lehet






ELKÉSZÍTÉS:


Ebből a diétás tésztájú finomságból degeszre eheted magad.
A palacsinta elkészítése: a hozzávalókat késes aprítóban krémes állagúra turmixoljuk, 20 -30 percig pihentetjük, majd kisütjük, mint a hagyományos palacsintákat (feldobálni is lehet, nem szakad).
A töltelékhez a húst ledaráljuk, a szaftját összeturmixoljuk és félretesszük. A húspépből a kisült palacsinták közepére kanállal halmokat rakunk, majd a palacsintát kézzel összefogjuk a töltelék fölött, és hagyma szállal bekötjük mint a batyuszáját. (1 szál póréhagyma levélből csináljuk a kötöző szálat a batyukh- oz késsel bevágjuk és végig szakítjuk.)

Egy jénai tálba beleöntjük a félretett pörkölt alaplét, belerakjuk a batyukat és előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk (10-15 percre)

Forrás: recepttar.hu





 
 
EGYPERCES - RECEPTEK levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.