Garam masalás indiai krumplileves
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
hozzávalók / 4 adag
  • 75 dkg kis méretű burgonya
  • 2 közepes db sárgarépa (összesen 1 köteg leveszöldség)
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 5 dkg vaj (vagy ghí)
  • 2 ek garam masala (vagy rómaikömény-őrlemény)
  • 2 közepes db salottahagyma
  • 1 csipet chili (vagy erőspaprika-őrlemény)
  • 1 dl joghurt
  • 2 ek friss petrezselyem (kevés)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk fahéj

elkészítés
  1. Első lépésként tisztítsuk meg a vajat. Ha nem kapunk eleve tisztított vajat, azaz ghí-t, akkor azt otthon is elő tudjuk állítani. A vajkockákat egy lábasban felforrósítjuk, és a habzás során keletkezett habot egyszerűen lekanalazzuk róla, és kész is a tisztított vaj.
  2. Egy lábosban felforrósított vajba beleszórjuk a masala vagy római kömény őrleményt (igen, nem tévedés a két evőkanál, mi még többel főzzük!), a fahéjat, és hagyjuk kicsit megpirulni.
  3. Ekkor tesszük hozzá a megtisztított és apró kockákra vágott leveszöldséget és a hagymát. Felöntjük forró vízzel, beletesszük a meghámozott és nagy kockákra vágott krumplit, a chilit, sózzuk, és berántás nélkül puhára főzzük a levest.
  4. Ha kész, botmixerrel pépesítjük. Tálaláskor joghurttal és friss petrezselyemmel, hagymachip-szel díszítjük.
https://services.maxima.hu/upload/images/56234/dsc_0713.jpg

Forrás:nosalty.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.