|
|
hozzávalók / 4 adag
- 75 dkg kis méretű burgonya
- 2 közepes db sárgarépa (összesen 1 köteg leveszöldség)
- 1 közepes db fehérrépa
- 5 dkg vaj (vagy ghí)
- 2 ek garam masala (vagy rómaikömény-őrlemény)
- 2 közepes db salottahagyma
- 1 csipet chili (vagy erőspaprika-őrlemény)
- 1 dl joghurt
- 2 ek friss petrezselyem (kevés)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 tk fahéj
elkészítés
- Első lépésként tisztítsuk meg a vajat. Ha nem kapunk eleve tisztított vajat, azaz ghí-t, akkor azt otthon is elő tudjuk állítani. A vajkockákat egy lábasban felforrósítjuk, és a habzás során keletkezett habot egyszerűen lekanalazzuk róla, és kész is a tisztított vaj.
- Egy lábosban felforrósított vajba beleszórjuk a masala vagy római kömény őrleményt (igen, nem tévedés a két evőkanál, mi még többel főzzük!), a fahéjat, és hagyjuk kicsit megpirulni.
- Ekkor tesszük hozzá a megtisztított és apró kockákra vágott leveszöldséget és a hagymát. Felöntjük forró vízzel, beletesszük a meghámozott és nagy kockákra vágott krumplit, a chilit, sózzuk, és berántás nélkül puhára főzzük a levest.
- Ha kész, botmixerrel pépesítjük. Tálaláskor joghurttal és friss petrezselyemmel, hagymachip-szel díszítjük.
|
|
|
|
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.
Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
|
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.
|
|