Dagasztás nélküli, foszlós házi kenyér, amit kezdőknek is könnyű elkészíteni
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Nagyon kevés munka van ezzel a házi kenyérrel, a különlegessége, hogy 12 órán át kell pihentetni.

https://services.maxima.hu/upload/images/57838/32208629_845cd561a19ba95bbfcbaf831ec1a08c_wm.jpg

Nem kell, hogy a kenyérsütés bonyolult legyen. Ha nincs kovászod, de még találsz a kamrában szárított élesztőt, az is tökéletes lesz. Nem kell dagasztani sem, csak időben fogj hozzá, mert a tésztát jó 12 órán át kell pihentetni. Teljes kiőrlésű liszttel is elkészítheted.
 
Dagasztás nélküli házi kenyér

Hozzávalók:
  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál só

Recept idők
  • Előkészítési idő: 15 perc
  •  
  • Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a sót, az élesztőt, és öntsd hozzá a langyos vizet. Keverd össze egy-két perc alatt, majd egy nagy edényben, lefedve pihentesd 12 órán keresztül. Fontos, hogy legyen helye bőven, mert jól megemelkedik.

Kelesztés után melegítsd elő a sütőt 250 fokra, majd a lágy tésztát rakd egy edénybe. A legjobb, ha ez vaslábos, cserépedény, esetleg jénai tál. Takard le, mehet a sütőbe, majd 30 perc múlva vedd le a tetejét, és süsd még 15-20 percig.

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.