|
|
|
 |
 |
Csirkés salátával töltött omlós tésztakosárkák |
|

HOZZÁVALÓK:16 db-hoz:
a tésztához:
20 dkg liszt + a nyújtáshoz
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
a salátához:
15 dkg csirkehús
10 dkg kígyóuborka
2 kisebb paradicsom
1/2 fejes saláta
2 dl natúr joghurt
3 evőkanál olívaolaj
1 kis csokor finomra vágott friss kapor
ELKÉSZÍTÉS:
A szitált lisztet a vajjal és fél mokkáskanálnyi sóval gyorsan összemorzsoljuk, lefóliázva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 16 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, kilapítjuk és kibélelünk vele 16 fém kosárkaformát. A széleknél a tésztát rányomjuk a forma éles szélére és levágjuk.
Sütőpapírral kibéleljük, szárazbabbal megtöltjük, hogy sülés közben üreges maradjon a kosárka.
(Ha a tésztával bélelt kosárkákba összegyűrt alufóliát teszünk bélelésnek, a hő is jobban átjárja és könnyebb eltávolítani.) A sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük, kiszedjük belőle a babot és a papírt, a kosárkákat kiborítjuk a formából és hűlni hagyjuk.
Közben a salátához a csirkehúst felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Félretesszük. A zöldségeket és a salátát megtisztítjuk, felaprítjuk, salátás tálba szórjuk. A joghurtot az olajjal elkeverjük, sóval, borssal, az aprított kaporral ízesítjük és lazán összeforgatjuk a salátával.
Tálalás előtt a kosárkákat megtöltjük a salátával. Ízlés szerin friss kaporral díszíthetjük.
Forrás:recepttar.hu
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
EGYPERCES - RECEPTEK levelünket a(z) {email} címre küldtük ki. Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide! Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.
Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004. |
|
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
| |
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|