Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Csirkemellfilé diós köpenyben, szilvaszósszal és burgonyapürével


Hozzávalók: 4 személyre
- só
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 pohár joghurt
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- 1 kg burgonya
- 30 dkg szilva
- 10-15 dkg darált dió
- 1 kg csirkemellfilé

PÁCOLÁS: 1 éjszaka
ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc - SÜTÉS: 20 perc - Felkockázzuk a csirkemellfilét nagyobb, 4x4 centis darabokra. Összekeverünk egy szűk evőkanál sót a joghurttal, ráöntjük a húsra, és hideg helyen hagyjuk állni fél napra vagy egy éjszakára. Közben elkészítjük a szilvaszószt. A gyümölcsöt kimagozzuk, feltesszük annyi vízbe főni, hogy épp csak ellepje. Tíz perc múlva rászórjuk a cukrot, egy csipet sót és fahéjat, majd ismét tíz percig főzzük. Pici hideg vízzel kikeverjük a keményítőt, és behabarjuk vele a szilvamártást.
Ezt követően a joghurtból kiemelt húst – nagy lyukú szűrőre téve – hagyjuk lecsöpögni.

A diót előkészítjük, és egyenként meghempergetjük a húsunkat. Tepsire terítve (melyet előtte sütőpapírral vagy szilikonlappal fedünk), némi olajjal megspriccelve – nem kell sok, mert a dió is olajos – 160-180 fokon készre sütjük. Mindeközben a hámozott, felkockázott burgonyát megfőzzük sós vízben.
A főzőlevét leöntjük. Tejjel és vajjal habosra keverjük. Lágyabban készítjük, mert habzsákba töltve kis rózsácskákat nyomunk belőle a tálalótálra.

Forrás: videkize.hu





 
 
EGYPERCES - RECEPTEK levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.