AZ 5 LEGEGÉSZSÉGESEBB FŰSZERNÖVÉNY
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A KÖVETKEZŐ FŰSZEREK ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK GARANTÁLTAN FELTURBÓZZÁK AZ EGÉSZSÉGEDET.

A legtöbb fűszer- és gyógynövény nemcsak jótékony tulajdonságokkal bír, hanem rendkívül ízletes is – most összegyűjtöttük neked a leghatásosabbakat!

MENTA

A gyulladáscsökkentő és antiallergén hatású mentát ételekbe, italokba, cukorkákba és rágógumikba egyaránt szokták rakni, ami nem is csoda: frissítő íze miatt az egyik legkedveltebb fűszernövény. A szakértők szerint különösen hatásos megfázásos, bakteriális és gombás megbetegedések esetén, ráadásul köhögés és gyomorrontás esetén is bevethető.

BAZSALIKOM

Az Indiában nagy népszerűségnek örvendő bazsalikomot allergia és bőrproblémák ellen szokták alkalmazni – a legújabb kutatások szerint pedig a májgondokat és az asztmát is lehet vele kezelni. Mindezek mellett immunerősítő tulajdonsággal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy növeli a vérben lévő immuncellák mennyiségét. Tésztás ételek fűszerezésére nagyon ajánlott.

ROZMARING

Már az ókori Görögországban is használták a rozmaringot az agyi funkciók fejlesztésére, azóta pedig kiderült, hogy az Alzheimer-kór ellen is hatékonyan véd – de nem csak ez az egyetlen jó benne. A friss rozmaringban az A-, a B6-, valamint a C-vitamin is nagy mennyiségben fordul elő, akárcsak a folsav, a mangán, a kalcium és a vas – tehát az egész szervezetre, külső-belső egészségre jótékony hatással van. Főként saláták és olajok fűszerezéséhez javasolják a szakácsok.

KAKUKKFŰ

Erős íze miatt kevesen szeretik, pedig az influenzás és náthás megbetegedések elleni első számú gyógynövényként híresült el.  Tele van A- és C-vitaminnal, hatékonyan véd a nátha ellen, elmulasztja a köhögést, tisztítja a nyálkahártyát, valamint kiűzi a testben lévő méreganyagokat is. Forrázatából kitűnően lehet teát készíteni, de saláták és meleg ételek ízesítéséhez is használják.

KORIANDER

Növénye és magja egyaránt kedvez az egészségnek: legújabban például az derült ki, hogy a benne lévő antioxidánsok csökkentik a koleszterinszintet. Leginkább növényalapú ételek és gyümölcskoktélok fűszerezésére használják, de különböző saláták kedvelt összetevője is lehet.
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.