Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Xiaomi MI 5C


A Xiaomi friss, saját processzoros telefonját nyomkodtuk az elmúlt egy hétben, melyet a FirstPhone biztosított számunkra erre az időszakra. A Xiaomi Mi 5c február végén mutatkozott be és különlegessége, hogy a vállalat első saját SoC-ja, a (Pinecone) Surge S1 dolgozik benne.

Külsőre egy mondhatni kompakt méretű, kecses okostelefont köszönthetünk. 5,15 hüvelykes 1920 x 1080 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, ami IPS LCD panelen alapszik és amit külön kiemelnék, hogy 550 nit a maximális fényereje, amivel nagyon jól látható erős napsütésben is. A panel minősége is kiváló, a betekintési szögek nagyszerűek, egy rossz szavam nincs a megjelenítőre.

A telefon fém házat kapott, a jobb oldalán megtalálható a bekapcsoló gomb és a hangerőszabályzó duó, a bal oldalon pedig a két SIM tálcája. És itt jön a három közül az egyik rossz hír, ugyanis a Xiaomi Mi 5c nem bővíthető microSD-vel, adattárolásra a beépített 64 GB-os tárolót lehet csak használni.
A tetején a szokásos zajszűrő mikrofon és a 3,5 mm-es jack csatlakozó mellett kapunk egy infra portot is, így távirányítóként is lehet használni a mobilt, gyárilag meg is találjuk rajta az Mi Remote nevű alkalmazást. Alul nagy örömünkre már microUSB helyett USB Type-C csatlakozófelületet találunk, mellette a mikrofont és az egy szem hangszórót. Hanghívásnál a minőséggel abszolút elégedett voltam, a hangszóró is jól szól, maximum hangerőn sem torzít.


A hátlap kialakítása emlékeztethet minket az iPhone 5-re, hisz alul és felül üveg borítást találunk antennacsíkok helyett. A lent található Mi logó is üveg, ami tök jól néz ki. A hátlapi kamera 12 MP felbontású, PD-autófókusz is van benne, egy rendes középkategóriás szenzorról beszélhetünk, amihez társul egy LED segédfény is.

A Xiaomi Mi 5c formavilága nekem alapvetően tetszik, az előlapon oldalt keskenyek a kávák, a kijelző minősége nagyon jó, nem kényelmetlen a kezemnek a készülék használata, 135 grammjával könnyű és 144,4 x 69,7 x 7,1 milliméteres dimenzióival pedig egész kellemes méretű okostelefon.

A Xiaomi Mi 5c egy kecses és gyors mobil, azonban nem tökéletes. Nincs benne B20, ami mondjuk a fővárosban közlekedők/élők számára nem releváns, nem bővíthető, a GPS lehetne erősebb és az akku is lehetne vaskosabb.

Hibái ellenére én az egy hét alatt megszerettem, mert ugyanakkor a kijelző fényes és minőségi, az ujjlenyomat-olvasó gyors, a kamera (főleg HDR-ben) szép képeket készít és a mobil teljesítményével sincsen probléma.

Forrás:tech2.hu 
 
EGYPERCES - MOBIL levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.