Megérkezett a Galaxy Z Flip és jó drága lesz itthon
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A Samsung tegnap este San Francisco-ban bemutatta második hajlítható mobilját, a Galaxy Z Flip-et. A névválasztás nem véletlen, a Flip ugyanis nem tekinthető a Fold utódjának, teljesen más a dizájn és jóval kisebb nála. Inkább divattelefonnak mondható, bár a specifikációk alapján biztosan nem lesz rá panasz, egyes funkciókban viszont jóval le van maradva a Galaxy S20 szériához képest.

https://services.maxima.hu/upload/images/57034/z-flip-official.jpg

A dizájn már az elmúlt hetekben kiszivárgott, így ezzel nem okoztak nagy meglepetést a dél-koreaiak. A készülék szétnyitva 167,9 x 74,6 x 6,9 milliméter, összehajtva pedig 87,4 x 73,6 x 15,4 milliméter, a zsanérnál viszont 17,3 milliméter ilyenkor a vastagság. Az újdonság, 183 grammos súlyával nem mondható túl nehéz telefonnak.

Két kijelző található az eszközön, a másodlagos panel a hátlapon a kamerák mellett helyezkedik el. Mérete 1,1 hüvelyk felbontása pedig 300 x 112 pixel, ebből azért már sejthető, hogy túl nagy feladata nincs, az idő kijelzésére és az értesítések megjelenítésére szolgál, de lehet vele szelfit is készíteni.

https://services.maxima.hu/upload/images/57034/samsung-galaxy-z-flip-02.jpg

Nyitott állapotban egy 6,7 colos Infinity Flex Dinamic AMOLED tárul elénk, 2636×1080 képpontos felbontással és 22:9-es képaránnyal. A Galaxy S20 mobilokkal ellentétben a 120 Hz-es képfrissítés nem támogatott, és megjelenítőbe épített ujjlenyomat-olvasó sincs, a biometrikus azonosítót oldalt találjuk.

A 10 megapixeles szelfikamera viszont a képernyő felső sávjának közepére került, akárcsak a mostanában megjelent Samsung mobilok többségénél. Érdemes még megemlíteni a Ultra Thin Glass bevonatot is, a Fold-nál még egy vékony műanyag-réteg védte a kijelzőt, a Z Flip-nél flexibilis üveget használtak, ami elvileg sokkal ellenállóbb, mint a tavalyi megoldás.

https://services.maxima.hu/upload/images/57034/z_flip.jpg

A készülék két darab 12 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik, az f/1,8-as Sony IMX 555-s főszenzor támogatja a Dual Pixel-t, van OIS és autofókusz is. A második modul 123°-os betekintési szöggel bír, a blende itt már f/2,2-es. Légyegében semmi extra, videót is csak 4K felbontásban tudunk rögzíteni, maximum 30 fps sebességgel.

A motorháztető alá a 2019 második felében érkező Snapdragon 855+ került, 8 GB RAM és 256 GB tárhely társaságában. MicroSD bővítési lehetőség nincs és csak 4G LTE változat érkezett. Később persze – a Fold-hoz hasonlóan – lehet jön 5G-s variáns is.

A mobil egyik gyenge pontja az akkumulátor, csupán 3300 milliamperórás telep gondoskodik a hatalmas kijelző és az izmos hardver energiaellátásáról. Nem nehéz kitalálni, hogy körülbelül egy napos üzemidőt várhatunk a Galaxy Z Flip-től. Szerencsére támogatott a 15 W-os gyorstöltés, így viszonylag gyorsan újra hadra fogható lesz a készülék. Van még 9W-os vezeték nélküli töltés, valamint fordított vezeték nélküli töltés is.

Természetesen az olyan alapfunkciók is adottak, mint a Bluetooth, WiFi, NFC, hotspot, GPS, de jack kimenet már nincs.

A Galaxy Z Flip Magyarországon 2020. február 21-től lesz elérhető 535.900 Ft-os ajánlott fogyasztói áron, Tükör Lila és Tükör Fekete színekben.
https://services.maxima.hu/upload/images/57034/galaxy-z-flip-1.jpg

Forrás:gsmring.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.