Itt a Huawei új mobilja, az egymillió forintos Mate Xs
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Egy évvel azután, hogy a Huawei bemutatta a cég első összecsukható mobilját, most itt a második verzió – az ugyancsak méregdrága Mate Xs. A processzor erősebb lett, de több szempontból változatlan maradt a kép.

A legnagyobb cégek közül a Huawei azon kevesek közé tartozott, amely jelezte, részt vesz a február végi barcelonai Mobile World Congressen. Számos más világvállalat viszont úgy döntött, a koronavírus-járvány miatt inkább lemondják az eseményt, így végül a szervezők is úgy döntöttek,

törlik az MWC 2020-at a naptárból.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a Barcelonára időzített bemutatók elmaradnának. A Sony már lerántotta a leplet az idei évre szánt csúcsmobiljáról, a Huawei pedig hétfő délután szintén online mutatta be mindazt, aminek leleplezését eredetileg az MWC-re tervezték volna.

Ahogy arra számítani lehetett, a Huawei egy évvel azután, hogy bemutatta a cég első összecsukható okostelefonját, a Mate X-et, most elhozta a készülék második generációs változatát. Kiderült, a korábbi pletykák valóban igazak voltak, a készülék tényleg a Mate Xs nevet kapta.

https://services.maxima.hu/upload/images/57436/image.jpg

A Huawei Mate Xs méretei nem változtak a 2019-es változathoz képest: összecsukott állapotban továbbra is 6,6 colos az AMOLED kijelző, ha pedig kinyitjuk, egy 8 colos képernyővel találjuk magunkat szembe. A kijelzőt két réteg is védi a sérülésektől (Double Layer Optical Polyimide), ami a Huawei szerint 80 százalékkal erősebbé teszi a hagyományos kijelzőkhöz képest. A kinyitást/összecsukást biztosító szerkezetet egy cirkónium alapú ötvözetből készítették el, ami elvileg 30 százalékkal erősebb,mint a Samsung által használt titán ötvözet.

https://services.maxima.hu/upload/images/57436/image-1.jpg

A készülék belsejében a Kirin 990 processzor dolgozik, amihez 8 GB RAM és 512 GB tárhely társul. A Huawei szerint a processzor a tavalyi Kirin 980-hoz képest 23 százalékkal, a GPU 39 százalékkal, az NPU pedig 460 százlalékkal teljesít jobban, míg energiahatékonyság szempontjából 23, 32 és 290 százalékkal javultak az egységek.

A telefon kamerarendszere lényegében változatlan: a fő kamera 40 megapixeles lett (f/1.8-as értékkel), amihez egy 3x-os zoomra képes 8 megapixeles telefotó egység (f/2.2), valamint egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű (f/2.2) szenzor társul. Mindezek mellé egy negyedik kamera is került a rendszerbe: az egy 3 megapixeles ToF modul, ami a mélység érzékelésére való.

A Huawei Mate Xs 4500 mAh akkumulátort kapott, amit 30 percnyi töltés alatt 3825 mAh-ra lehet felpumpálni. Egyetlen feltöltéssel 7 és fél órán át bírja majd a készülék.

A telefonon az Andorid 10 alapú EMUI 10 fut majd, ám ez továbbra is az Android nyílt forráskódú változatát jelenti, és továbbra sem lesznek ott a készüléken a Google legfontosabb applikációi.

Ehhez képest ambíciózus terv, hogy a mobilt világszerte piacra fogják dobni, méghozzá márciustól. Mindezt 2499 eurós, vagyis átszámítva mintegy 845 ezer forintos áron. Mivel ez csak egy ajánlott fogyasztói ár, a boltok polcaira ennél minden bizonnyal drágábban kerül majd fel. Itthon egymillió forinttal érdemes számolni.

Forrás: hvg.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.