Az amerikaiaknak is túl drága az ezer dolláros mobil
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Az 5G terjedése talán javíthat a vásárlási hajlandóságon.

Az okostelefonos piac legnagyobb érdeklődés által övezett termékei mindig a csúcstelefonok, azonban az egyre veszettebb áraiknak köszönhetően valójában egyre kevesebben képesek és hajlandóak megvásárolni azokat. A vételi hajlandóság csökkenésében további nagy szerepet játszik, hogy a többség számára a nem túlságosan régi, középkategóriás telefonok a mai napig teljesen megfelelnek, a mobilozók kettő helyett immáron átlagosan csak három évente vesznek új készüléket.

https://services.maxima.hu/upload/images/56201/20190220rhdr2.jpg

Az NPD piackutató intézet legújabb jelentése rámutatott, hogy nem csak a hazánkhoz hasonló piacokon fogynak nehezen a méregdrága csúcsmobilok: az egyesült államokbeli vevők kevesebb mint 10 százaléka hajlandó ezer dollárt vagy többet kiadni egy okostelefonra. Feltehetően kevesek meglepetésére a nagyvárosokban élők nagyobb valószínűséggel vesznek drága készülékeket, ami a magasabb átlagjövedelem számlájára írható.

Az elemzőcég kiemelte, hogy a felmérése alapján számos ügyfél az 5G miatt vár a drágább mobil vásárlásával, ami nem meglepő, hiszen a legnagyobb helyi mobilszolgáltatók már két éve agresszíven reklámozzák a technológiát, és persze az állítólagos előnyeit. Jövőre a csúcskategória mellett ráadásul már a felső kategóriában is lesz választék az 5G-kompatibilis mobilokból, így van rá esély, hogy érdemben emelkedni fog az ezer dollár környéki készülékek eladási volumene.

A nagy kérdés az, hogy mennyire lesz fenntartható az esetleges fellendülés, mikor elkezd közismertté válni, hogy
a mobilozók java számára az 5G igen kevés gyakorlati előnyt kínál.

Forrás:origo.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.