Újabb helyen kapcsolták le a Rádió 1 adását
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A Rádió 1 médiaszolgáltatási jogosultsága még novemberben lejárt a Heves FM 93,7 MHz-re, de a rádió a határidő elmúltát követően sem szüntette be tevékenységét a térségben. A médiahatóság többször is sunnyogott az ügyben.

https://services.maxima.hu/upload/images/56119/radio1.png

A Media1 szeptember 11-én számolt be arról a még szeptember 3-án született médiatanácsi döntésről, melynek következtében a Rádió 1 elvesztette hevesi rádiós frekvenciáját, a Rádió Hello Kft. által üzemeltetett FM 93,7 MHz-et. Az NMHH Médiatanács ülésén született döntéseket tartalmazó sajtóanyagból ugyanis kihagyta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Rádió 1 vételkörzetének szűkülésével járó döntést. Az NMHH csak a Media1 érdeklődését követően több nappal ismerte el azt nyilvánosan, hogy nem hosszabbította meg a médiaszolgáltató jogosultságát, és le kell kapcsolni a Rádió 1-et Hevesben.

Hiába járt le azonban a Rádió 1 hevesi jogosultsága 2019. november 24-én, azaz két héttel ezelőtt, a Media1 tapasztalatai szerint a Rádió 1 engedély hiányában is tovább folytatta a sugárzást Heves térségében.

Megkérdeztük az NMHH-t, miért nem cselekedett a kalózkodó Rádió 1 ügyében

Amikor a Media1 ezt észlelte, december 2-án kérdést küldött a médiahatóságnak, végeztek-e helyszíni méréseket, hogy a médiaszolgáltató betartja-e az NMHH Médiatanács döntését, illetve kérdeztük a médiahatóságtól, ha nem, miért nem cselekedtek a Médiatanács szeptemberi döntésének érvényre juttatása érdekében, vagyis az NMHH miért nem kapcsoltatta le az engedély nélküli adást akár karhatalmi erővel, illetve miért nem foglalták le e a stúdiótechnikai berendezéseket, ahogyan azt más kalózrádiók esetében bírság kiszabása mellett az NMHH meg szokta tenni.

Az NMHH már 6 napja gondolkodik

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság azonban a kérdéseink december 2-i elküldése óta eltelt 6 nap alatt semmit sem válaszolt a november 24-én lejárt frekvenciajogosultság ügyében.

Ha csak nem fogjuk fel egyfajta válaszként azt, hogy a Media1 ma, vasárnap észlelte, hogy az NMHH-nak elküldött kérdéseinket követően mostanra hirtelen eltűnt a Rádió 1 honlapjáról a hevesi 93,7 MHz, illetve tudomásunk szerint jelenleg nem szól a Rádió 1 Hevesben.

Nem az első ilyen alkalom

A mostani eset egyébként nem példátlan az NMHH és a Rádió 1 kapcsán. Nyáron szintén a Media1 számolt be arról, hogy több városban a Rádió 1 jogosultsága lejárt, ennek ellenére nem kapcsolták le az adást. Végül az adást azután kapcsolták le az érintett városokban, hogy a Media1 megkérdezte az NMHH-t, miért nem tartja be saját határozatát a Rádió 1 ügyében, és miért nem cselekszik a kalózkodás ügyében. Olyan városok voltak érintettek mint Szekszárd, Paks, Dunaföldvár, Baja.

40 alá csökkent a Rádió 1 frekvenciáinak száma

A Rádió 1 hevesi lekapcsolását követően jelenleg 39 helyi frekvencián sugározzák a Rádió 1-et, pedig Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, a Rádió 1 volt tulajdonosának halálát megelőzően még bőven 40 felett volt a Rádió 1 frekvenciáinak száma.

Forrás:media1.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.