Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Rengeteg pénzt költ a net megtisztítására a Google


A következő három évben 300 millió dollárt fordít a hiteles újságírás támogatására a Google annak érdekében, hogy visszaszorítsák a világhálót elárasztó álhíreket és megbízhatatlan információkat.


A Google News Initiative elnevezésű programot kedden egy New Yorkban megrendezett eseményen jelentették be. A kezdeményezés keretében megkönnyítenék a Google-felhasználóknak, hogy előfizessenek hírlapokra, illetve olyan eszközöket adnának a kiadók kezébe, amelyekkel gyorsan betöltődő mobiloldalakat készíthetnek – írja a programról a The New York Times.

Ez a program az eddigi legambíciózusabb lépés a Google részéről a felhasználóinak mutatott információ minőségének javítására, ráadásul a kezdeményezés jelentőségét emeli, hogy az elmúlt napokban újra a figyelem középpontjába került a nagy internetes szolgáltatók befolyása az információáramlásban.

A Google szerepet vállalat a Disinfo Lab nevű szervezet létrehozásában is, aminek célja az lesz, hogy azonosítsa a hamis híreket még a kezdeti időszakban, vagyis mielőtt széles körben elterjedhetnek a világhálón.

Forrás: mmonline.hu


 
 
EGYPERCES - MÉDIA ÉS MARKETING levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.