TOP 10 ENTERIŐR TREND 2020-RA
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A 2020-as év a számmisztikusok szerint egy alapozó év lesz. Lévén, hogy hiányzik az 1-es szám energiája, erőteljesebb forradalmi változásokra nem kell számítanunk a trendek terén sem, ám a már jól ismert anyagok, textúrák tekintetén még magasabb minőségre, kidolgozottságra, jólétünket még inkább kiteljesítő technológiai változásokra számíthatunk. Az eredeti anyagtársításoknak pedig igazán színvonalas látványmegoldásokat köszönthetünk!

https://services.maxima.hu/upload/images/58484/TOP10_01.jpg

Ha a tavalyi évünkbe nem fért már bele a lakás újratervezése – akkor az idei év erre is lehetőséget teremthet. Pláne, ha időben elkezdjük az inspirációk összegyűjtését. Segítségünkre lehet az alábbi összeállítás, melyet a HeimTextil és a Collected Interior Design előadásai nyomán készítettünk, hazai szereplők és terméklehetőségek számbavételével…

1. Feminin tónusok a belsőépítészetben

A belsőépítészeti cégek a nőies hangokat 2019-re és 2020-ra hozták be a különböző pasztellek, fáradt rózsaszínek megjelenésével. Minél finomabbak, nemesebbek az anyagok, annál jobb!

2. Bársony

A luxus és a kényelem tökéletes keveréke! Ám a legtöbben még mindig, ha a bársonyra gondolunk, gyakran az elmúlt évtizedek vörös kárpitjai lebegnek a szemünk előtt. Pedig a bársonyban, mint anyagban számtalan lehetőség rejlik…

https://services.maxima.hu/upload/images/58484/TOP10_02.jpg

3. Semleges, natúr árnyalatok

A semleges színek továbbra is erősen tartják magukat, nem véletlenül: időtlen, kellemes, harmonikus atmoszférát teremethetünk a segítségükkel. A semleges színek lehetnek hűvös vagy meleg felhangú fehérek, vagy elég, ha csak a bézsek és szürkék közti kontrasztra gondolunk.  2020-ban inkább a meleg semlegesek tónusok lépnek majd be, a korábbi évek hűvös szürkéi helyett, legyen az padló, bútor, vagy dekoráció!

https://services.maxima.hu/upload/images/58484/TOP10_03.jpg

4. Baldachinos ágyak

Van valami királyi, fényűző és megnyugtató a baldachinos ágyakban. Sok 2020-as trend szól egyfajta visszaesésről – ez is az egyik múltba révedő újítás. A baldachinos ágyakban az a legcsodásabb, hogy nyugodt, meghitt, romantikát teremt a hálószobánkban. Vegyük azonban figyelembe az ágy méretét és keretét is, hogy elkerüljük a túlságosan nehézkes, terjedelmes megjelenését. Válasszunk könnyed, légies anyagokat!

5. Geomerikus minták egyensúlya

A geometrikus minták már évek óta növekvő tendenciát mutatnak, és szinte bárhol megtalálhatjuk őket, a falakon, bútorokon, lakástextileken, sőt még a padlón is! Az egyetlen probléma, hogy annyira népszerűek, hogy már mindenre rányomják ezeket a mintákat – csészékre, notebookokra, háttérképekre, kanapékra, kaspókra, világítótestekre – így könnyű túlzásokba esni. 2020 a geometriai egyensúlyról szól majd. Használhatunk geometrikus mintákat –de klasszikus székeket, bútorokat vagy szanitereket tervezzünk be melléjük. Az is jó megoldás, ha kiválasztunk egy falsíkot, tér-részletet, ahol kiemeljük ezt a mintát, míg az enteriőr többi részén inkább csak színeiben köszön vissza ugyanez a látvány.

https://services.maxima.hu/upload/images/58484/TOP10_04.jpg

6. Mozgalmas hátterek

Az egyik legjobb módja annak, hogy konyhánk és fürdőszobánk kitűnjön, egy élénk „backsplash” beépítése. A 2020-as év mottója lehetne a merész mintázatú csempe és falszín. Legjobban akkor ugrik majd ki a térből, ha egyszerű, egyszínű bútorokat helyezünk elé.

https://services.maxima.hu/upload/images/58484/TOP10_05.jpg

7. Biophilia design

A biofília egy új trend, amely az emberi tervezést és a természetes elemeket oly módon illeszti össze, hogy az nem tűnik „gyártottnak”. Társadalmunk az elmúlt néhány évben küzd az éghajlatváltozással, a fenntarthatósággal. Valamennyi fogyasztó modern otthont szeretne, ám ennek ellenére a környezetből származó organikus elemeket építi be. A belsőépítészeti cégek, gyártók figyelembe vették ezt az igényt, így az újrahasznosított fát felhasználják székek, asztalok és padló gyártásához.

https://services.maxima.hu/upload/images/58484/TOP10_06.jpg

8. Fémes anyagok, árnyalatok mixelése

A fémek 2020-ban mindenütt jelen lesznek. Ezüst, arany, ón és a réz árnyalatai akár együtt is megjelenhetnek. A mixelt fém dekorációk is nagyon népszerűek lesznek: az ezüst és a barnás, bronzos árnyalatok jól működnek együtt. Arra azért ügyeljünk, hogy ne mixeljünk kettőnél több fém elemet egy légtérben, különben túlságosan elárasztja majd a teret.

https://services.maxima.hu/upload/images/58484/TOP10_07.jpg

9. Maximalizmus a köbön

Míg a minimalizmus a dolgok egyszerűvé tételére összpontosít, addig a maximalizmus ennek pontosan az ellentéte! Felkarolja a nagyságot, kihozza a lehető legtöbbet mindenből: színekből, formákból, anyagokból és ezek végtelen keveredéséből. Nagy, merész, élénk színek és minták, elmosódott dekoráció, színes absztrakt festmények. Természetesen valamilyen kontrollt azért tartanunk kell, de az idén bátran merjünk gondolni valami látványosabbra, élénkebbre…

10. A fekete divatosabb, mint valaha!

A belsőépítészeti cégek jóslata szerint az idén minden fekete lesz: a szekrényektől a mosogatókon át a munkalapokig. Az egyik legjelentősebb trend 2020-ban a fekete! A fekete falak, lakberendezési tárgyak, gépek és bútorok révén otthonunk csúcsminőségűnek tűnhet. Korábban a sötét színek térszűkítő hatása miatt utasítottuk el, ám ha világos, élénk színek, vagy ablak mellé helyezzük, a fekete enteriőr elemek igazán elegánsak, modernek, jövőbe mutatóak.

https://services.maxima.hu/upload/images/58484/TOP10_08.jpg
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.