Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Így tarthatjuk konyhánkat kontroll alatt


Egy jól rendszerezett konyha nem csak sok időt spórolhat meg nekünk főzés közben, de élvezetesebbé, és biztonságosabbá is teszi azt, mivel minden könnyen megtalálható, hozzáférhető, és elérhető benne. Az alábbi konyhai rendszerezés, tárolás ötletek, tippek segíteni fognak a konyhánkat kontroll alatt tartani.

Melyek a leggyakrabban elkövetett hibák?

Akadozó munkafolyamat. Ha belegondolunk abba, hogy mennyi időt töltünk a konyhában, logikusan következik, hogy az alapvető, és legfontosabb dolgoknak a legmegfelelőbb helyet kell biztosítanunk.

Bizonyosodjunk meg arról, hogy a gyakran használt eszközök kényelmesen elérhetőek legyenek.
Ez azt jelenti, hogy a lábasok, és serpenyők a tűzhelyhez és sütőhöz közel kapjanak helyet, az üvegek a hűtő mellett legyenek elérhetőek, a konyhai szemetes a mosogató alá kerüljön, a vágódeszkáknak, és késeknek pedig a munkalap környékén találjunk helyet.

Ha van rá mód, kerüljük el, hogy a minden nap használt dolgok a konyha különböző pontjain legyenek tárolva. Amennyiben nincs elegendő rakodóhelyünk, gondolkodjunk egyéb helytakarékos megoldásban. Szerezzünk be például egy polcos állószekrényt, ami nem vesz el sok teret, vagy egy mobil gurulós tárolót, amit használat után gond nélkül betolhatunk az asztal alá. Így jól átláthatóan, rendszerezetten még a legkisebb konyhában is öröm a főzés.Melyek egy konyha gyenge pontjai?

A második polc mindig sarkalatos pontja egy konyhai szekrénynek, ahol a dolgok ki tudnak csúszni az irányításunk alól. Egy egyszerű polcrendszerezővel ez a probléma könnyedén áthidalható.

Az L-alakú kamra sarokpolcai szintén gondot okozhatnak a szervezettségben. Mindent elnyelhet ez a tér, ha nem gondoskodunk rendszerezésről. A legegyszerűbb, ha úgy tekintünk rá, mint egy megoldásra váró feladatra. Használjunk különböző tetejű dobozokat, üvegeket, rendszerezőket, és címkézzük fel őket.


A mosogató alatti rész kihasználása komoly fejfájást okozhat a lefolyócső, és egyéb szerelvények miatt.
De már erre is találtak remek megoldást. Használjuk! A szekrénybe rögzíthető állítható pocok kifejezetten erre a célra lettek kialakítva. Nagyszerű, okos, és praktikus mód a szekrény maximális kihasználására.

Forrás: lakbermagazin.hu 
 
EGYPERCES - LAKÁS levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.