Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Egy játékos, modern otthon


Tarts velünk egy igazán egyedi hangulatú, számos remek ötletet rejtő, fiatalos lakásba!

Egy legfelső emeleti, két és fél szobás budapesti ingatlanban járunk, amely egy fiatal pár „búvóhelye”.
A lakásban körülnézve egyértelmű, hogy a tulajdonosok nyitottak a modern stílusra, mégis szeretnek lecsípni egy-egy falatot a régi emlékekből. A lakók szerencsére nem zsúfolták tele limlomokkal a kétszemélyes háztartás minden igényét kielégítő, tágas otthont.

Érdemes ugyanezt a tudatos hozzáállást követni összebútorozáskor vagy egy nagyobb lakásba költözéskor, és átgondolni, mit érdemes megtartani, mi az, amire még szükség lesz, és mi az a néhány, szívünknek kedves tárgy, amely pozitív értelemben az életünk részévé vált. A kalandvágyóbb önjelölt lakberendezők szempontjából talán szerencsésebb kevesebb bútordarabbal „új életet kezdeni”, és folyamatosan, lépésről lépésre kialakítani a kívánt enteriőrt.A háziak a hálószoba berendezésekor is a kevesebb több elvét követték: a modern vonalvezetésű, fiókos komód sok holmit elnyel, mégis engedi érvényesülni a mögötte lévő falfelületet és a beeső fényt megsokszorozó, hatalmas tükröt. Az ágy mögötti terület kiemelésének látványos módja a nagy, összefonódó láncszemekre emlékeztető mintájú tapéta alkalmazása. Az így elért retro hangulatot erősítik a piros színű falilámpák és a többi kisbútor is.


Mindez jól mutatja, milyen remekül megfér egymás mellett a régi és az új, illetve hogy a vidám, bensőséges hangulat a stílusok és a színek megfelelő arányú keverésével is megteremthető. A nappaliban szétnézve azonnal megakad a szemünk a méretes zöld kanapén és a könyveket, a CD- és DVD-lemezeket rendszerező polcokon. A lakás legnagyobb helyisége elrendezésénél fogva hangulatos baráti összejövetelekre és meghitt esti beszélgetésekre egyaránt alkalmas.

A szoba egyszerűségét a lámpa és a már említett kanapé színfoltja töri meg, de azt is érdemes megfigyelni, milyen jól oldják a fehér falak ridegségét a rajtuk lógó, különféle színű keretekbe helyezett képek és fotók.


A konyhaszekrény L alakban történő elhelyezése igen praktikus, hiszen könnyen kialakítható benne az optimális munkaháromszög, a hű tő, a tűzhely és a pultfelület kézre álló hármasa. A lakás tulajdonosai úgy döntöttek, inkább egy szobára, mintsem egy rideg vagy professzionális kialakítású konyhára emlékeztessen ez a helyiség.

A fehér konyhafront sterilségét a meleg tónusú pad lóval és fali dekorációval oldották, de a legfeltűnőbb megoldás mégis a konyhapult mögé szerelt, kissé bohémabb csíkos panelek alkalmazása volt. A lakás sajátossága a csíkok ismételt felbukkanása: a padlólapok irányt mutatnak a helyiségek között, aztán ott van még az előszobaszőnyeg, a konyhafal, az ágytakaró, a terasz székpárnái, de akár a polcon sorakozó könyveket is említhetnénk. És éppen ez a játékosság az, ami megadja ennek a fiatalos otthonnak a karakterét…

Forrás:lakaskultura.hu

 
 
EGYPERCES - LAKÁS levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.