10 elképesztő fürdőszoba, amit betonnal borítottak: stílusosak és elegánsak
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A betonburkolat más hangulatot teremt, mint a megszokott, csempézett falak.

https://services.maxima.hu/upload/images/58291/furdo_1.jpg
Ha fürdőszoba, akkor csempefelületek, ám felújítás előtt érdemes szétnézni, mert rengeteg más lehetőség is adódik a burkolásra, ami a helyiség egész dizájnját befolyásolja.
Szinte hihetetlen elképzelni a helyiséget csempe nélkül, de a következő fotókra pillantva mindenki megbizonyosodhat afelől, hogy messze nem a befejezetlenség hatását kelti, sokkal inkább letisztult, elegáns és modern ez a megoldás, a minimal art, a loft és az indusztriális építészet kedvence.
A speciális betonburkolatról
A betonfelületek kialakítása csak látszólag egyszerű. Házilag nem érdemes belevágni, szakértelmet igényel. Csak úgy lesz makulátlan, ha hozzáértő kezek simítják fel a felületek készítésére alkalmas betont.
https://services.maxima.hu/upload/images/58291/furdo_2.jpg
Nem mindegy ugyanis az sem, milyen beton kerül a falakra rendhagyó burkolatként. A beltéri felületek burkolásához speciális, kenhető beton szükséges, mely sokféle néven forog a gyártók és kivitelezők szókincsében. Nevezik látszóbetonnak, glettbetonnak, mikrocementnek, mikrotoppingnak és dizájnbetonnak is.
Bárhogy is mondják, a végeredmény mindenképpen ugyanaz: egy rendkívül modern hatású felület, mely egyébként nemcsak falra, hanem padlóra is kerülhet, sőt, akár bútorra is: a mosdószekrény, kád, a mosdó és a térelválasztó modern bevonata is lehet.
https://services.maxima.hu/upload/images/58291/furdo_3.jpg
Mivel érdemes kombinálni a betonburkolatot?

Ami a helyiség szanitereit illeti, a modern hatású felületekhez remekül illenek az indusztriális hatású mosdók, zuhanyzók, tükrök és polcok, de a steampunk vonal is megy hozzá.
https://services.maxima.hu/upload/images/58291/furdo_4.jpg
A látványbeton szürke színével nagyszerűen kombinálható. Szinte bármilyen színű kiegészítő jól áll neki, és ha az ember megunta, egyszerűen újragondolhatja a fürdőszoba színösszeállítását, új hangulatot teremtve. A modern burkolat fémmel és fával is jól mutat. Fémmel inkább hűvös hatás, fával melegebb érhető el.
https://services.maxima.hu/upload/images/58291/furdo_5.jpg
A látványbeton felületek színükben változatosak, és strukturáltak is lehetnek. A szürke különböző árnyalatain túl akár színezett, rozsdás hatású vagy épp kőhatású burkolat is kialakítható. A felület lehet matt és fényes is.
Környezetkímélő megoldás

A látványbetont környezetkímélő megoldásként is emlegetik, mivel nem feltétlenül szükséges a felrakásához visszabontani a korábbi burkolatot, így a felújítás kevesebb szennyel, hulladékkal jár.  Természetesen, aki úgy döntene, mégis fel-, illetve leszedné a korábbit, megteheti, viszont a bontásból eredő port és hulladékot maradéktalanul el kell távolítani, hogy a felkent beton tökéletesen tiszta felületre kerüljön.
A megtisztított felületek alapvető fontosságúak ahhoz, hogy a megbízott szakik szépen vihessék fel a mikrocementet. Az anyagot egyébként két rétegben, felülettől függően 2-4 mm vastagságban szokták felkenni, és szinte bármire kerülhet: meglévő betonburkolatra, kőre, márványra, kerámiára, a fa azonban kivételt képez.
Miért érdemes a betonburkolatra voksolni?

A látványbeton strapabíró és jól tisztítható felület, ráadásul árában is kedvező. Akár már 60-70 ezer forintért beszerezhető egy 30-40 négyzetméternyi felületre elegendő mikrocement alapanyag.
https://services.maxima.hu/upload/images/58291/furdo_6.jpg
Jól látható, hogy a beton fürdőszobák tágasabbnak hatnak. Ez annak köszönhető, hogy a falfelület egységes, nem törik meg sem csempesorok, sem minták. Ha valaki mégis csempével kombinálná, természetesen az is jól mutathat.
Felújítás előtt tehát érdemes a dizájnbetont is számításba venni, mint lehetséges opciót. Jó tudni, hogy a modern burkolat akár konyhába vagy a lakás bármely más részére kerülhet, sőt akár egységes burkolatot is kaphat vele a lakás.

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.