Így tüntetheted el a csúnya karcolásokat a fabútorról: csak dió kell hozzá
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A fabútorok sajnos sérülékenyek, de lehet rajtuk segíteni.

Konyhakéssel, kulcscsomóval, fém játék autóval, de voltaképpen bármivel, aminek éle van, egy pillanat alatt csúnya karcolás ejthető a gyönyörű fabútoron.

Sajnálkozni természetesen ér, de pár perc után érdemesebb a megoldás keresésére fókuszálni, ugyanis van egy, amit sokan és sokszor alkalmaznak.

Karcolások eltüntetése dióval

A nem túl világos, nem is sötét, barna színű fabútor kisebb karcolásainak eltüntetésében nagyon jól beválik a dió, ami  egyszerűen segítségül hívható. Egy szem megtörése után kezdődhet is a helyreállítás.

https://services.maxima.hu/upload/images/58807/33101358_2536646_bbc9242baacadbb36615083f45d49dde_wm.jpg

Először is tisztítsd meg alaposan az asztalt a szennyeződésektől a szokásos szerekkel, majd várd meg, hogy a felület teljesen megszáradjon.

A dióbelet gyengéden húzd végig néhányszor a fafelület sérülésén addig, kicsit odanyomva, amíg az olajos massza ki nem tölti a sérülést. Ha felvitted a diót a felületre, ujjaddal egyengesd el. A kezed melege segít abban, hogy a dió olaja a fába szívódjon, így helyreállítva a sérült részt.

Mélyebb karcolásra szokták javasolni a fával azonos színű zsírkrétát, mellyel azonos módon kell eljárni, mint a dióval.

A műveletet követően töröld át ismét, ezúttal száraz ronggyal a bútorod, és gyönyörködhetsz is az ismét karcolásmentesnek látszó fafelületben. A zsírkrétás verzió esetén járj el még alaposabban, nedves törlőruhával, nehogy véletlenül összefogjon valamit az esetleg az asztalfelületen maradt kréta.

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.