Házi készítésű kukaszagtalanító, amitől mindig finom illat lesz a konyhában
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A szemetes kellemetlen szaga nem csap meg többé, ha ezt kipróbálod.

https://services.maxima.hu/upload/images/57593/31903225_2447667_11bd17bb4fff2603c17079fee5ce8550_wm.jpg

Minden konyha elengedhetetlen eleme a szemetes, amibe funkciójánál fogva nemcsak papírgalacsinok, hanem zöldség- és gyümölcshéj, ételmaradék, kávézacc és tojáshéj is kerül.

A várhatóan szagosabb hulladékoktól érdemes mielőbb végleg megszabadulni, és a kinti szemetesbe helyezni. Így megelőzhető, hogy fél nap múlva oroszlánszag terjengjen a konyhában. Ha viszont a szemetesbe semmi rendkívüli nem került, akkor is érdemes gondoskodni róla, hogy míg a zsák tele nem lesz, a szemetesvödör addig se büdösödjön be.

Házi kukaszagtalanító tabletta

Egy egyszerűen elkészíthető szemetesszagtalanító tabletta segíthet ebben, melyet bárki kikeverhet konyhájában, és akár 10-20 vagy tetszőleges mennyiségű előregyártott darabbal is készülhet előre a hozzávalók mennyiségének arányos többszörözésével.

Semmi olyan nem kell bele, ami ne lenne bárki konyhájában. Szükség lesz egy citrom vagy narancs héjára, illetve levére és mosogatószerre az illatért, szódabikarbónára szagtalanító hatása miatt, sóra, és a formázáshoz egy szilikon jégkockakészítő formára.

A pontos arányokat pohár segítségével mérd ki. Önts 3/4 pohárnyi szódabikarbónát és fél pohár sót egy edénybe. Reszeld le a citrom és/vagy narancs héját, amit keverj bele a szódabikarbónába. Nyomd ki a levét, és a magvak, illetve a rost nélkül öntsd a tálba.

Kanalazz bele egy teáskanálnyit valamilyen illatos mosogatószerből. Érdemes a citrom, illetve narancs illatával harmonizálót választani. Végül elegyítsd alaposan a keveréket, és a masszát adagold a puha szilikon jégkockakészítőbe, melyből utána könnyen kinyomkodhatod őket. Hagyd egy éjszakán át egy tálcán kiszáradni őket, és kész is lesznek a szagtalanítótabletták, melyeket érdemes fémdobozkában, befőttesüvegben tárolni.

Akár minden nap használható a szagtalanítótabletta, melynek segítségével a konyhában sosem fonnyadó zöldséghéj szaga fog áradni, hanem friss és kellemes illat.

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.