Gyönyörű függőszékek saját kezűleg az erkélyre: látványosak, mégis egyszerűek
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Ha végignézel az erkélyeden, láthatsz dús növényeket, láthatsz asztalt, székeket. Valami mégis hiányozhat, amivel földi mennyországgá változtathatod birodalmad: egy függőszék.

Noha a boltokban is sokfélét lehet kapni, még nagyobb örömet okozhat az új darab, ha saját kezűleg készíted el. Szükséged lesz masszív kötélre, strapabíró textilre és néhány farúdra. Fontos, hogy jó erős anyagokkal dolgozz, hogy a széked biztonságos legyen. Egy-két felfúrt kampó ugyancsak kell a felfüggesztéshez.

Függőszékek saját kezűleg

Inspirációként mutatunk néhány függőszéket, és hozzájuk egy-egy leírást, hogyan lehet ezeket megvalósítani.

https://services.maxima.hu/upload/images/59276/fuggo1.jpg
Az első ötlet nagyon egyszerű: egyetlen rúd, kötél, és egy nagyobb darab textil szükséges hozzá.
https://services.maxima.hu/upload/images/59276/fuggo2.jpg
Van egy régi papasan körfoteled? Gyárthatsz belőle egy egyszerű, de nagyszerű függőszéket.
Először válaszd le kör alakú ülőfelületét a tartószerkezetéről! A félgömbkosárra négy oldalról csomózz erős köteleket! Ezeket felül karabinerek segítségével rögzítsd, hogy még erősebben tartsanak! Párnaként a korábbi párnát használhatod, melyet igény szerint feldobhatsz egy újonnan varrt huzattal.
https://services.maxima.hu/upload/images/59276/fuggo3.jpg
Ennek az ötletnek a megvalósítása kevés varrással jár, viszont a keret igényel egy kis barkácsmunkát. A téglalap alakú textilt szegd körbe, és rövidebb végeinél hajtsd vissza pár centit, majd varrd le! Így kapod a bújtatót, amibe a vízszintes rudak fognak kerülni. A textilt a csavarozás előtt kell a keretre húzni. Ha nem volt még fúrógép a kezedben, a keret elkészítéséhez kérj segítséget valakitől, akinek pár lyuk fúrása és a csavarozás gyerekjáték lehet!
Mindkét vastagabb rúd végeire kerüljön két-két lyuk! Kívülre egy-egy, a vékonyabb rúd átmérőjének megfelelő lyuk, melyeken majd átvezeted azokat, valamint ezektől a lyukaktól pár centire befelé egy-egy másik is, amelyeken a tartóköteleket vezeted át. Miután felhúztad a textilt, dugd át a vékony rudakat a vastagokon, és jöhet a csavaros rögzítés. Végül fűzz át kötelet a belső lyukakon, köss nagyobb csomókat a végeikre, hogy jól tartsanak, és függeszd fel a széket! Szépen mutat, ha a kötelek végét bojtosra bontod. Felül további egy rúddal érdemes merevíteni a köteleket.

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.