Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Őszi-téli kézápolás tippek


Sajnos újra megérkezett a hűvös, ködös, esős, szeles ősz. :( Ilyenkor nem csupán az arcbőr és a haj igényel különleges ápolást és táplálást, hanem a kézfejek is. A bőr nem felejt, később mindenképpen meghálálja a törődést. Nem szabad megvárni, hogy kiszáradjon, érdessé váljon. Már most el kell kezdeni a hidratálást.


Első lépés

Első lépésnek minden esetben a bőrradírt javaslom. 2 evőkanál oliva- vagy étolajat keverjünk el alaposan egy fél citrom levével. Ehhez adjunk annyi barna cukrot, hogy könnyen kenhető pépes masszát kapjunk. Mindenképpen barna cukrot javasolok. Sokkal apróbb szemcséjű, radírozáskor nem fogunk vele sérüléseket okozni a kiszáradt bőrön. Ezzel a keverékkel alaposan masszírozzuk át a kézfejünket. Ne hagyjuk sokáig állni, mert a cukor elolvad és elveszti radírozó funkcióját. Finom körkörös, dörzsölő mozdulatokkal.

Második lépés

Ha túl vagyunk a radírozáson, akkor jöhetnek a bőrtápláló és -puhító kezelések. Mindenki nyugodtan válassza ki a számára legszimpatikusabb megoldást, illetve azt, amihez otthon megtalálhatók az alapanyagok.

Kamilla+teavaj.
Főzzünk kamillavirágból annyi főzete, ami kb. el fogja lepni a kezünket, fél liter vízből elegendő lesz. Adjunk hozzá egy kevés teavajat vagy piacon beszerzett házi vajat. Ezt alaposan keverjük el a kamillafőzettel. Lefedve hagyjuk kihűlni. Ezután kb. 15 percre mártsuk bele a kezünket.

+ 1 tipp: ha nagyobb adagot főzünk a teából, akkor 2 kisebb tálkába elosztva kényelmesebben el tudjuk végezni az áztatást. Este fürdés után a tévé előtt 2 oldalra magunk mellé téve a tálkákat kényelmesebben pihenhetünk.

Citrom+méz.
Vágjunk félbe egy citromot és a kezünk leginkább kiszáradt részeit dörzsöljük át vele. Kb. 2 evőkanál jó minőségű mézzel (pl. virág, akác, hárs) alaposan kenjük be a kézfej egész felületét. Hagyjuk hatni nagyjából 10 percig. A méz jótékony összetevői hamar fel fognak szívódni a bőrbe. A felesleget langyos csapvízzel mossuk le.

+ 1 tipp: ha már ki van repedezve a bőrünk, de ezt a megoldást választjuk, akkor ne a citromos bedörzsöléssel kezdjük. Elég kellemetlen lehet. Ebben az esetben a fél citrom levét keverjük el alaposan a mézzel.

Túró+tojás.
Aki nem idegenkedik a nyers tojástól, az a következő „receptet” is kipróbálhatja. Kb. 3-4 evőkanál (nem száraz!) túrót keverjen össze alaposan 1 friss tojás sárgájával. Ezt a masszát 20 perci érdemes a kézfejen hagyni. Utána langyos vízzel alaposan öblítsük le. A tejvas hatékonyan orvosolja a kiszáradásból eredő apró repedéseket.

A túró magas zsírtartalma pedig bársonyossá varázsolja a bőrt. +1 tipp: érdemes minél magasabb zsírtartalmú és apró szemű túrót választani a hatékonyság érdekében.

Harmadik lépés.

Tej.
Fél dl tejet langyosítsunk fel. Szórjunk bele mandulát. Lehet őrölt, darabolt is. Ebbe áztassuk bele az ujjbegyeket. A puhítás mellett alaposan táplálja is a természetes körömlemezt és a köröm körülötti bőrt.

+ 1 tipp: lehetőleg ne bolti, hanem friss tehéntejből készítsük el a bőrpuhító áztatónkat.

Citrom+méz.
Vágjunk félbe 1 citromot, szedjük ki a magokat. Oszlassunk el a felületén 1 teáskanál jó minőségű mézet. Ebbe nyomkodjuk bele az ujjbegyeinket. 5-5 percig áztassuk a körmeinket a citromban.

+1 tipp: a citrom rostjait lazítsuk fel kissé, hogy minél mélyebbre tudjuk az ujjbegyeket tudjuk nyomni a gyümölcs húsába. Mielőtt kettévágjuk, görgessük meg a konyhapultunk, vagy a félbevágott citromot szurkáljuk meg egy villával.


Forrás:kormonfont.hu 
 
EGYPERCES - HÖLGYKLUB levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.