Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Napi bőrápolási rutin


Az arcbőr típusának meghatározása a megfelelő kozmetikum kiválasztása előtt kulcsfontosságú. Ideális esetben olyan termékeket kell használnunk, melyek nem hozzák létre vagy nem erősítik a nem kívánt bőrtípust. A legártalmasabbak e tekintetben az olyan tisztálkodószerek, melyek szulfátokat tartalmaznak (ezek kiszárítják, irritálják a bőrt), a bőrt eltömítő, ásványi olajat tartalmazó arckrémek (ez eltömíti a pórusokat), és az olyan bőrápoló termékek, melyek nem bőrbarát összetevőket tartalmaznak, így a bőr kipirosodhat, begyulladhat vagy hámlani kezdhet.

A négy leggyakoribb bőrtípus:- normál (nincsenek feltűnően zsíros vagy száraz részek)
- vegyes/zsíros (zsíros, jellemzően az arc középső részén, máshol normál vagy száraz)- érzékeny (a bőr szinte azonnal reagál, bőrpirosság jelentkezik és a felszínhez közeli hajszálerek látszódhatnak)- száraz (lehet, hogy hámlik, nincsenek zsíros részek, feszesnek érezzük)


1) Ne ítéljük meg az arcbőrünk típusát közvetlenül arcmosás után. Az arc lemosása után bőrünk reagálhat a vízre vagy az arclemosóra. Legalább négy órát kell várnunk az arc lemosása után, míg pontosan megítélhetjük, milyen állapotban van a bőrünk. Az is fontos, hogy ennek megítélésekor ne viseljünk sminket, így az alapozó és a púder nem zavar meg.

2) Ezután nézzünk tükörbe. Vannak olyan területek az arcunkon, melyek észrevehetően fényesebbek? Mindenhol ilyen az arcunk, vagy csak az orr, a pofacsontok, a homlok és az áll területén? Ha nem vagyunk biztosak, fogjunk egy zsebkendőt, és tapogassuk végig az arcunkat. Ha a zsírfoltok lesznek, akkor bizonyos mértékben zsíros a bőrünk (vagy a hidratálónk túl zsíros).

3) Vannak olyan részei az arcunknak, amely száraznak vagy mattnak tűnik? Ha igen, akkor száraz a bőrünk.

4) Amennyiben az arcunk bizonyos részei szárazak, mások zsírosak, akkor vegyes bőrtípusúak vagyunk (ez a bőrkondíció gyakran olyan bőrápoló készítmények használatának köszönhető, melyek túl zsírosak vagy épp túl szárító hatásúak)

5) Legyen bőrünk száraz vagy zsíros, figyeljünk arra, ha kipirosodik az orr és a pofacsontok környékén. Vannak itt észrevehető hajszálerek? Ekkor érzékeny a bőrünk. Fontos, hogy valamilyen mértékben mindenkinek érzékeny lehet a bőre, amit okozhatnak a nem bőrbarát összetevők a kozmetikai készítményekben.Arcbőrünk ápolásánál fontos a rendszeresség és a napi rutin kialakítása.


A megfelelő, szakszerű ápolás eredményével a bőr egészségesebb, üdébb, ragyogóbb lesz.

Minden reggel:
1. Tisztítás 2. Szemkörnyék ápolása 3. Nappali arckrém

Minden este:
1. Tisztítás 2. Szemkörnyék ápolása 3. Éjjeli krém

Hetente egyszer vagy kétszer:
arcradír és maszkok

Forrás:neroli.hu 
 
EGYPERCES - HÖLGYKLUB levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.