Amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!
Miért és mikor alakulnak ki ráncaink?


Tudjuk, hogy a ráncok a kor velejárói, de sokszor nehéz beletörődni megjelenésükbe.„Ismerd az ellenséged!” – tartja a kínai mondás, éppen ezért utánanéztünk, hogy mit kell tudni a ráncokról!

A ráncosodás okai!
A ráncok kialakulása tulajdonképpen belső és külső okokra is visszavezethető.
Az évek múlásával a bőr regenerációs folyamata lelassul: a bőrben (pontosabban az irhában) lévő elasztin nevű fehérje rostok egyre inkább leépülnek, a bőr kevesebb faggyút termel, illetve folyamatosan csökken a hyaluronsav és a kollagén termelődése, valamint megváltozik a kötőszövet állaga is.

Ennek következtében a bőr egyre kevesebb vizet képes megtartani, szárazabb lesz, veszít rugalmasságából, feszességéből, majd ráncok, elszíneződések jelennek meg rajta. A ráncosodás másik oka az ismétlődő izom-összehúzódások szokássá válása - gondoljunk csak a mosolygásra vagy a homlokráncolásra. Amikor az arcizom összehúzódását a felette lévő bőr már nem tudja követni, akkor sajnos ráncok alakulnak ki. Külső, környezeti tényezők is súlyosbítják a ráncosodás mértékét. Túlzott napozás, szoláriumozás, dohányzás, stressz, légszennyezés, stb..Ezek mind szabadgyökök képződéséhez vezetnek a bőrben és sejtkárosodást okoznak. Míg a légszennyezést és a stresszt nehéz elkerülni, addig a dohányzás, az egészséges étkezés, az elegendő vízfogyasztás csak rajtunk múlik. Ha odafigyelünk életvitelünkre, akkor feltehetően később jelennek meg a nem kívánt ráncok.


Sajnos az állandó stressz, illetve a kevés alvás is jelentősen hozzájárul a ráncok kialakulásához.
Az állandó alváshiánytól a bőrünk nyúzott, a szemünk pedig karikás lesz. A bőrünk igényli a napi min. 8 óra alvást, amely hozzájárul a bőr rugalmasságához.

Az életkor előrehaladtával folyamatosan öregszünk, ez pedig a bőrünkön jócskán megmutatkozik.
20-as évek: ebben a korban a bőr többnyire feszes, üde, puha és selymes, de 25 éves körül már elkezdődik a bőr természetes öregedési folyamata. 30-as évek: csökken a bőr nedvességtartalma és vízmegkötő képessége, és egyre kevesebb kollagén, elasztin és faggyú termelődik. Ennek eredménye, hogy a bőr kezdi elveszíteni a rugalmasságát, egyre szárazabbá és fénytelenebbé válik. 40-es évek: tovább csökken a bőr zsírtartalma és kollagén termelése, így egyre inkább hajlamos lesz a kiszáradásra és a ráncosodásra. 50-es évek: a bőr vékonyodni kezd, romlik a védekezőképessége, ezért petyhüdtség, bőrszárazság tapasztalható. Ezen kívül egyre mélyebb ráncok, pigmentfoltok jelennek meg a bőrön. 60-as évek: az összes fenti tünet fennáll, sőt, tovább romlik: a ráncok már mélyek, a sejtek víztartalma nagymértékben apad, a faggyúmirigyek elégtelenül működnek, stb.

Természetesen életviteltől függően a bőr gyorsabban öregedhet, így azonos korú emberek között előfordulhatnak eltérések. Azonban a ráncok előbb, vagy utóbb, de mindenképpen feltűnnek, viszont ha odafigyelünk bőrünkre és életmódunkra, akkor késleltethetjük megjelenésüket, vagy éppen enyhíthetjük a ráncosodás ütemét.

Forrás: vital.hu 
 
EGYPERCES - HÖLGYKLUB levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd.
Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
 
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS     |     IMPRESSZUM
 

A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.