Így távolítsd el otthon a géllakkot egyszerűen: nem sérül, és ép marad a köröm
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Roncsolódás nélkül is el lehet távolítani a géllakkot, és még manikűrős segítségét sem kell hozzá igénybe venni.

https://services.maxima.hu/upload/images/57591/31783599_2438917_83ca83ca20ab16f669d36a1931dfeee9_wm.jpg

Az ápolt külső egyik alapkövetelménye a tiszta, rendezett köröm, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden hónapban fel kell keresni egy szépségszalont, hiszen egy kis odafigyeléssel lakkok és UV-lámpák nélkül is lehet szép manikűrje valakinek.

A hagyományos körömlakknak is megvannak a maga hátrányai: sokkal könnyebben lepattognak, és nehéz szép, egyenletes végeredményt elérni. Ebben az esetben tökéletes megoldás lehet a géllakk, ami sokkal tartósabb - és ami nem jön le csak simán körömlakklemosóval.

Nem szabad egyből nekiesni a körömnek

Ha már unod a géllakkot, vagy csak pihentetni szeretnéd a körmeidet, nem muszáj manikűröshöz fordulni a leszedés miatt, hiszen otthon is könnyedén elvégezhető a folyamat. Fontos, hogy olyan időpontot érdemes választani, amikor sehová sem kell sietni, hiszen rá kell szánni az időt, a kapkodás akár sérülést is okozhat a körömlemezeken.

A New York-i sztármanikűrös és oktató, Evelyn Lim szerint az otthoni lakkeltávolításhoz minél jobban le kell vágni a körmöket, hiszen rövidebb köröm esetében könnyebb az egész folyamat. A géllakk esetében a test hője is segít az eltávolításban, ezért fontos a vágás, hiszen a hosszabban kinyúló területek már nem érintkeznek a hővel. Ehhez körömcsipeszt vagy kisollót ajánl a szakember, később a végeket úgyis le kell reszelni.

Fontos odafigyelni a kutikulára is

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy figyelmen kívül hagyják a kutikulát az otthoni lakkeltávolításnál, ami később a köröm károsodásáért is felelhet. Ez a bőr és a köröm találkozásánál létrejött kis fehér bőrrész, ami azt akadályozza meg, hogy a kórokozók és baktériumok a körömlemez és a bőr alá bejussanak.

A kutikulát egy erre a célra kifejlesztett pálcával érdemes visszatolni, vagy kisollóval csak addig vágni belőle, amíg még biztosan zárt marad a köröm és a bőr közötti rész, a szakértők szerint a géllakk eltávolítása után ricinusolajjal vagy vazelinnel is fontos ápolni ezt a területet.

Géllakk-eltávolítás könnyedén, otthon

A szakemberek és a tapasztalatok alapján az otthoni géllakk-eltávolítás legbiztosabb módszere a leoldás, nem érdemes a körmösök által is alkalmazott lereszelésbe belevágni, hiszen szakértelem hiányában könnyen megsérülhetnek a körömlemezek, aminek akár hónapok kellenek, hogy újra rendbe jöjjön.

Első lépésként egy reszelővel a lakk felső részét kell eltávolítani, az alsó rétegek miatt a köröm így még nem sérül. A leoldáshoz félbevágott vattakorongok, alufólia és körömlakklemosó szükségesek, fontos, hogy utóbbi mindenképp acetonos legyen, hiszen az acetonmentes folyadékkal nem érhető el a kívánt eredmény. A beáztatott vattakorongokat a körömre kell helyezni, majd körbe kell tekerni alufóliával. Legalább tíz percet érdemes várni, hogy a folyadék leoldja a lakkot, az is sokat segíthet, ha egy meleg törülközővel tekered körbe a kezeidet, hiszen így még egyszerűbb lesz leszedni.

Akkor szedd le, ha a szélei elkezdtek felkunkorodni. A szakértő szerint az otthoni eltávolításnak ez a legkritikusabb pontja, hiszen ha túl erős nyomás vagy nem megfelelő eszköz által kerül le a géllakk, akkor az nagyon csúnyán felsértheti a körömlemezt. Óvatos, finom mozdulatokkal és a már említett, a kutikula esetében is használt fapálcával ajánlott lehántani a festéket a körömről, ha még nem eléggé puha, akkor érdemes ismét pár percig áztatni az acetonban.

A leoldás utáni lépések

Fontos, hogy miután lekerült a lakk, a megfelelő ápolás se maradjon el. Erre az E-vitamint is tartalmazó olajak vagy krémek a legalkalmasabbak, de bármilyen hidratáló nagy segítség lehet. A pihentetés fontosságáról sem szabad megfeledkezni, a manikűrösök legalább két hetet javasolnak, mielőtt újra felkerül a géllakk vagy műköröm.

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.