Így gyógyítsd meg gyorsan a feltört lábad
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Nagyon kellemetlen, amikor a szandál vagy a cipő feltöri a lábunkat. Akár hetekig is elhúzódhat a fájdalom és a gyógyulás. De van néhány fájdalom enyhítő ötletünk.

A legtöbb nőnek elhomályosodik a tekintete egy szép szandál vagy cipő láttán. Akkor még nagyobb a boldogság, ha haza is viheti magával. Aztán elérkezik a nagy pillanat, amikor a ruhához az a bizonyos új cipő illik és végre beteljesül az álom. Az új cipőben parádézni igenis jó dolog. Majd néhány óra múlva jön a kegyetlen valóság és ezzel együtt a bicegés. Feltörte az új cipő a lábunkat. A rutinosok tartanak maguknál sebtapaszt vagy kifejezetten vízhólyagra kifejlesztett tapaszt, a még rutinosabbak váltócipőt. A vízhólyagokat és sebeket az okozza egészen pontosa, hogy súrlódik a bőr a cipő belsejéhez. Mindegy, hogy azért, mert túl szoros vagy túl nagy. A súrlódás a hibás.

A szandálban meglehetősen rondán néznek ki a tapaszok és nem is annyira kényelmesek. A gyógyulást azonban felgyorsíthatjuk, így hamarabb vehetjük vissza kedvenc cipőinket. A fájdalmas sebeket mi is gyógyíthatná a leghatékonyabban, mint egy kis aloe vera gél. Gyulladásgátló és bőrnyugtató hatása van, így gyorsítja fel a gyógyulást. Naponta legalább kétszer kenjük be a fájó részt és hagyjuk rajta.

Szintén gyulladáscsökkentő hatása van a kókuszolajnak is. A felolvasztott olajba mártsunk egy vattakorongot és borogassuk be vele a sebet. Van még egy nagyon sokoldalú anyag, amely a sebek gyógyítására is alkalmazható, a vazelin. Képes fertőtleníteni a sebet, így biztosítva a gyorsabb gyógyulást. Csak kenjük rá a sebre, húzzunk rá zoknit és egész éjszakára hagyjuk így a lábunkat.

A körömvirág krém is felgyorsíthatja a gyógyulást, érdemes azzal is rendszeresen bekenni a sebet. Még hatásosabb, ha E-vitamint is hozzá adunk a krémhez.

Ha a vízhólyag nem fakad ki magától és csak kellemetlen, de nem okoz gondot a járásban, akkor érdemes a drogériákban kapható tapaszt rátenni. Kifakasztani csak akkor szabad, ha már nagy gondot okoz és fáj. Akkor is nagyon oda kell figyelni arra, hogy steril körülményeket biztosítsunk. Mind az eszköz, amellyel kifakasztjuk, mind utána a seb környéke – fontos -, hogy kellően steril legyen. Rendszeresen át is kell kötözni a sebet.

Forrás:ridikul.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.