Csak így szabad kinyomni a mitesszert: később sem okoz hajszálértágulatot vagy gyulladást
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Fontos odafigyelned ezekre az apró részletekre a mitesszerek eltávolítása során, ha meg szeretnéd előzni a kellemetlen következményeket.

https://services.maxima.hu/upload/images/56971/31462387_2415627_24a0aa9b5ce11ea333ec9c483f400645_wm.jpg

Talán mindenki arcán jelentek már meg mitesszerek, sokaknál pedig visszatérő problémaként mutatkoznak. Rengeteg ok húzódhat meg a hátterükben, a leggyakoribb ezek közül a hormonális változások, illetve a helytelen bőrápolás és a nem megfelelő kozmetikumok használata.

A fekete pöttyök a pórusok eltömődésével jönnek létre. A megrekedt faggyú általában hámsejtekkel, esetleg szennyeződésekkel keveredik, és nem tud kijutni a bőr felszínére. Eltávolításukat a legjobb szakértőkre bízni, azonban ha otthon szeretnél megszabadulni tőlük, fontos, hogy megtanuld azt a technikát, amivel nem okozol kárt az arcodon.

Így nyomd ki a mitesszert helyesen

A sztárokkal is rendszeresen dolgozó kozmetikus, Ildi Pekar az InStyle oldalának árulta el a helyes módszer részleteit. Először mindenképpen egy sminklemosóval vagy a szokásos arctisztítóddal töröld át alaposan a bőrödet, majd öblítsd le langyos vízzel. Utána moss kezet szappannal, és az is fontos, hogy vágd minél rövidebbre a körmeidet, így ugyanis elkerülheted azt, hogy bármilyen sérülést okozz a bőrfelszínen.

Ha az előkészületekkel megvagy, helyezd a két mutatóujjad ujjbegyeit a mitesszer mellé, de figyelj arra, hogy ne túl közel hozzá, hanem mindkét oldalról körülbelül 2 milliméter távolságra tőle. A bőrgyógyászok szerint egyébként a legjobb, ha egy tiszta zsebkendőt csavarsz az ujjadra, mielőtt nekikezdesz, így ugyanis még jobban megelőzheted a fertőzéseket, a további gyulladást vagy a bőr sérülését. Fejts ki rá enyhe nyomást úgy, hogy először kissé széthúzod a bőrt, majd befelé, illetve kissé felfelé irányuló gyengéd mozdulattal próbálod eltávolítani a mitesszer tartalmát.

Ha nincs eredmény, próbáld másik oldalakról megközelíteni a pöttyöt, és addig nyomd, amíg úgy látod, hogy teljesen ki nem ürült. Miután megvagy vele, egy tonikkal töröld át a területet, hogy még jobban kitisztítsd a pórust, és elősegítsd az összezáródását.

Ez a módszer segít megelőzni, hogy a túlzott, helytelen nyomkodás, valamint a körmök használata miatt kitáguljanak, megrepedjenek a hajszálerek a bőrödön. A megfelelő tisztítás és fertőtlenítés miatt pedig a gyulladás és az elfertőződés esélyét is a lehető legminimálisabbra csökkented. Ha azonban sem kinyomással, sem mitesszertapasszal nem tudsz megszabadulni a pöttytől, érdemes felkeresned egy kozmetikust, aki szakértő segítséget nyújt a problémában.

Pattanások, amiket ne nyomj ki!

Vannak olyan, pattanásra erősen hasonlító bőrproblémák is, melyeket tilos nyomkodni, különben a sebészeten végezheted velük. Ezért is fontos őket felismerni: ha a következőket látod, ne nyúlj hozzá otthon, hanem fordulj bőrgyógyászhoz, mielőtt baj lenne belőle!

Forrás:femina.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.