A nők emiatt szoronganak
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A nők mintegy 70 százalékának életében legalább egyszer meg kell küzdenie valamilyen mentális problémával. Sokan közülük a rájuk nehezedő társadalmi elvárások miatt szoronganak.

A brit Mental Health Foundation kutatása szerint a nőknek életük során nagyobb valószínűséggel kell megküzdeniük depresszióvalvagy pánikbetegséggel, mint a férfiaknak. Ennek egyik oka a szakértők szerint, hogy a "gyengébbik nemre" sokkal nagyobb társadalmi nyomás nehezedik egyrészt a gyerekvállalással és -neveléssel, másrészt saját külsejükkel kapcsolatban.

Majdnem minden ötödik ember találkozott már élete során a depresszió tüneteivel.  Aki azonban nem szenvedett még tőle, annak gyakran hiányos a betegségről alkotott képe. Egy korábbi cikkünkben a félreértések eloszlatása érdekében összeszedtünk hét meglepő tényt a betegségről.

Legyenek jó anyák és jó nők

A szervezet jelentése szerint, míg a férfiak 60 százalékát, addig a nők 70 százalékát érinti valamilyen mentális probléma. A statisztikához kapcsolódva Jenny Edwards, a Mental Health Foundation vezérigazgatója azt is elmondta, hogy bár az anyagiakkal, a párkapcsolattal és a karrierrel kapcsolatban nagyjából a nőket is ugyanazok a gondok sújtják, mint a férfiakat, a nők ezeket hajlamosabbak sokkal nagyobb érzelmi teherként megélni.

https://services.maxima.hu/upload/images/56239/stressz_nagy_1.jpg

"Azt látjuk, hogy az egyedülálló szülők, valamint azok, akik nagycsaládban élnek, sokkal hajlamosabbak a mentális problémákra. A kutatások azt mutatják, hogy az ilyen helyzetben lévő nőknél kétszer nagyobb az esély arra, hogy kialakuljon valamilyen betegség, mint a férfiaknál. Ennek az is az oka, hogy a rájuk nehezedő, családdal kapcsolatos elvárások mellett a nők úgy érzik, hogy az éppen aktuális testkép-ideálnak is meg kell felelniük, ráadásul pedig ezekkel a súlyos elvárásokkal a vállukon a külvilág felé megpróbálják fenntartani a látszatot, hogy az életük gondtalan" - magyarázza Jenny Edwards.

Bár a külvilágnak sokszor nem akarják bevallani, ezek a tényezők a nők közel egyharmadánál okoznak pánikrohamot.  Emellett a jelentésből az is kiderült, hogy minden hetedik nő küzdött szülés utáni depresszióval, és hogy míg a férfiak 5, addig a nők 8 százaléka szenvedett már poszttraumás stressz szindrómában.  
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.