5 szarvashiba zuhanyzáskor, amik tönkre teszik a bőrödet
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
Reggel vagy este csak beugrasz a vízsugár alá, majd jön a tusfürdő, kicsit áztatod magad, aztán kész is vagy? Ha igazán szép bőrt szeretnél, a következő zuhanyozós bakikat többé ne kövesd el!

https://services.maxima.hu/upload/images/58806/278405-zuhanyzas-borapolas.1200x630.jpg

A bőrápolás már a zuhanyozásnál elkezdődik, vallja Mona Gohara dermatológus, aki szerint egyáltalán nem csak az arcbőr miatt fontos helyesen zuhanyozni. A szakember szerint az alábbi hibákat a legtöbben elkövetik, pedig nem kellene!

Mostantól te is próbálj "szabályosan" tusolni, és majd meglátod, a bőröd hálás lesz érte!

Túl sokáig áztatod magad a túl meleg vízben

Ha azt hiszed, a bőrnek az a jó, ha 15 percig pihensz a zuhany alatt, akkor nagyon tévedsz. Egyrészt ez nagyon nem környezetbarát megoldás, másrészt a bőrnek kifejezetten rossz. A forró víz gyengébbé teszi a bőrt, sérülékenyebbé, ezáltal hajlamosabb lesz a gyulladásokra, ráadásul hosszú távon szárazabbá válik ettől a szokástól.

Nem jó termékkel zuhanyozol

A bőrgyógyász szerint sokan olyan erős szappanokat használnak, amikkel gyakorlatilag akár az edényeket is el lehetne mosogatni. Ha zuhanyzás után olyan érzésed van, hogy mindenhol húzódik a bőr, és kellemetlen saját magadhoz érni, akkor itt az ideje valami bőrbarát terméket keresni magadnak!

Ha túlradírozod magad

Az alkalmankénti bőrradírozás nagyon jót tesz a bőrnek, mert eltávolítja az elhalt hámsejteket, ám ezt bőven elég hetente elvégezni. Ha viszont mindig szivaccsal zuhanyozol, akkor gyakorlatilag megsemmisíted a bőr védőrétegét, ráadásul ez az eszköz a baktériumoknak is kiváló táptalaj. Mostantól ha lehet, hanyagold a szivacsokat, hidd el, ennek több pozitív hatását tapasztalod majd!

Ha a zuhany alatt borotválkozol - rosszul

Nem számít, hogy melyik területet szeretnéd borotválni, mindenhol jól kell végezni ezt a műveletet. Használj 1 vagy 2 pengés borotvát, és figyelj arra, hogy a szőrszál növekedési irányában, ne azzal szemben borotváld magad. A habról se feledkezz meg!

Nem mindegy, mivel törülközöl meg

Ha félig vizesen kijössz a zuhany alól és úgy próbálsz száradni a levegőn, nem teszel jót a bőrrel. Akkor sem, ha egy durva törülközővel dörzsölöd a vizes bőrt. A szakembernek erre egy sokéves trükkje van: ő zuhanyzás után rögtön a köntösébe bújik, aminek puha az anyaga, szépen, finoman segít száradni a bőrnek, és kellemes érzetet is nyújt.

Forrás:joy.hu
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.