Amit nem tudsz a férfimaszturbációról!
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]

Nincs szükség szakértőre ahhoz, hogy megállapítsuk: a férfiak nagy többsége végez önkielégítést, és miért is ne tennék? Jól esik, oldja a stresszt, és segíti az elalvást. Számos előnye van, de vajon hátrányai is? 

Nem is gondolnánk, hány férfi gondolkodik azon, vajon normális-e, ahogyan ő maszturbál. Legtöbbször azon aggódnak, technikájukba vagy az önkielégítés gyakoriságába bele lehet-e kötni. 

https://www.maxima.hu/upload/images/51688/20150315intim-onki-onki-itt-jon1.jpg

"Normális ez?"

A szakemberek szerint az emberek hajlamosak meghatározni, mit tartanak normálisnak és abnormálisnak. Minden férfi a saját igényeinek megfelelően végez önkielégítést, senki sem szabja meg, hogy csak a kezét használja, vagy netán valamilyen szexuális segédeszközt is. Visel-e valamilyen speciális öltözetet, fantáziál közben, nézi magát a tükörben, vagy szexújságokat is segítségül hív. Ez teljesen személyfüggő, és egyik módszer sem elítélendő. 

"A maszturbáció biztonságos"

A partnerrel történő közösüléssel szemben a maszturbáció közben nem kaphatunk el semmilyen betegséget, én nem áll fenn a veszélye, hogy teherbe ejtjük a hölgyet. Ilyen tekintetben valóban biztonságos, ugyanakkor nem teljesen. 

A túlságosan gyakori vagy erőteljes dörzsöléssel történő önkielégítés hatására ugyanis könnyen sérülhet a pénisz bőrfelülete, ahogyan ezt a férfiak többsége tudja is. 

Azt talán már kevésbé, hogy ha a művelet közben párnához, lepedőhöz, padlóhoz, valamilyen tárgyhoz dörgölőzve, vagy csak háton fekve, esetleg erős stimulációhoz szokva tud valaki elélvezni, az később problémát okoz, ha partnerrel bújik ágyba. 

A szóló szex felpezsdíthet, de le is törheti a lelkesedést.
A maszturbáció természetesen sokat segít szex közben is, hiszen a férfi megtanulja, mire hogyan reagál, mi esik jól neki az ágyban, hogyan érintse meg őt a partnere, sőt azért is hasznos, mert az önkielégítések során az ejakuláció késleltetését is kiügyeskedheti. Ráadásul, ha a partner beteg vagy valami problémája van, és nem kerülhet sor a szexre, magának is „elintézi” a dolgot, ha kielégülésre vágyik. 

Előfordulhat azonban az is: a férfi annyira megszokja a saját ritmusát, technikáját maszturbáció közben, hogy a partnerrel történő érintkezés már nem is olyan élvezetes számára. Az azonban nem egyértelmű, hogy problémát jelezne a kapcsolatban, ha egy férfi a párja mellett is rendszeresen önkielégítést végez. Bizonyos technikák szexuális diszfunkcióhoz vezetnek
A szakemberek arra figyelmeztetnek, egyes férfiak, akik gyakran izgatják magukat úgy, ahogy ezt a partnerük mellett nem teszik - például nagyon gyorsan, vagy erősen dörzsölve a hímtagjukat elégítik ki magukat -, meggátolják a normális ütemű ejakulációt. A férfiaknak meg kell tanulniuk, hogy megközelítőleg a partnerükkel egyszerre elégüljenek ki, mert különben ez hosszútávon gondokat okoz az ágyban. 

Nagyobb a prosztatarák esélye?
Az összefüggés a maszturbáció és a prosztatarák között bizonytalan. A legutóbbi kutatások szerint a fiatal férfiaknál a gyakori önkielégítés emelte a prosztatarák kockázatát, az ugyanilyen gyakorisággal végzett maszturbáció is idősebbeknél azonban csökkentette a rizikóját. 

A szakemberek szerint nem valószínű, hogy ez járul hozzá a betegség sűrűsödéséhez. Normális, hogy az fiatalabbakban pezsegnek a hormonok, és jobban igénylik az örömszerzést.

Forrás: ferfialom.com

EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.