MIÉRT ÉRDEMES CSERESZNYÉT ENNED?
[amennyiben alábbi levelünk olvashatatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérjük, kattintson ide!]
A CSERESZNYE IGAZI NYÁRI KEDVENC – AMI NEM CSAK ÍZLETES, DE NAGYON EGÉSZSÉGES IS!

EGÉSZSÉGES NASSOLNIVALÓ

Egy csésze friss cseresznye körülbelül 100 kalóriát és 3 gramm rostot tartalmaz (100 gramm cseresznyében van 63 kalória, és 13,9 gramm szénhidrát. Így a cseresznye ideális nassolnivaló lehet, például tízóraira vagy uzsonnára fogyasztva.

ALACSONYABB A GLIKÉMIÁS INDEXE A LEGTÖBB GYÜMÖLCSÉNÉL

A gyümölcsöktől sokan azért tartanak, mert túl cukrosnak gondolják ezeket. A cseresznye glikémiás indexe azonban nem olyan magas, így kevésbé emeli meg a vércukorszintedet, mint sok más gyümölcs.

EDZÉS UTÁN IDEÁLIS REGENERÁLÓ

A cseresznye gyulladásgátló, antioxidáns vegyületeket tartalmaz, így elősegítheti a kemény edzés után az izmok regenerálódását. Egy 2019-es tanulmányban 20 nőt vizsgáltak, akik edzés után cseresznyekoncentrátumot fogyasztottak, és megállapították, hogy kevésbé volt izomfájdalmuk.

SEGÍTI A JOBB ALVÁST

A cseresznye természetes melatonin forrás, amely hormon segít, hogy könnyebben el tudjunk aludni. Egy idősebb felnőttekkel végzett kutatás megállapította, hogy azok, akik napi 60-240 ml cseresznyelevet fogyasztottak, 85 perccel többet aludtak, mint azok, akik placebót kaptak.

VÉD A SZABADGYÖKÖK ELLEN

A cseresznye antioxidánsokban, például C- és E-vitaminban gazdag, illetve tartalmaz karotinoidokat és polifenolokat is. Ezek védik a szervezetet a szabad gyököktől, és semlegesítik a gyulladást.

https://services.maxima.hu/upload/images/59144/cseresznye-vaszonkep.jpg
EGYPERCES levelünket a(z) {email} címre küldtük ki.
Ha biztosan meg szeretnéd kapni levelünket a jövőben is, vegyél fel minket címlistádba, kattints ide!
Leiratkozáshoz, kérjük, kattints ide.

Amennyiben kapcsolatba kívánsz lépni velünk, kérjük, leveled az info@egyperces.hu címre küldd. Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 634-0004.
JOGNYILATKOZAT ÉS TÁJÉKOZTATÁS | IMPRESSZUM
A PPOS tanúsítja, hogy a szolgáltatásunk megfelel a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak.